10.09.2022.

08:59

Foto: Tanjug/AP

Planeta

PRVI SNIMCI IZ HRVATSKE, STRAVIČNE SCENE NA MESTU SUDARA VOZOVA! "To što se dogodilo je strašno" (FOTO, VIDEO)

- Čuo se strašan udar, kao da padaju krovovi sa kuća. Inače, to se ovde nikad nije dešavalo. To što se dogodilo je strašno - kazao je Milan Simčić, meštanin Novske, sa užasom u očima.

Sudar se desio usled naletanja putničkog voza na teretni. Kako je hrvatski premijer Andrej Plenković kazao okupljenima, teretni voz je stajao iz razloga koji će tek biti utvrđeni, ali da je posredni verovatni neki kvar.

On je, nakon obilaska mesta nesreće rekao da su poginule tri osobe, a 11 povređeno, ali da niko nije životno ugrožen i da nema podataka o drugim stradalima.


"Nekoliko povređenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko je stranih", potvrdio je Plenković, napomenuvši da se podaci o njima mogu dobiti od Crvenog krsta u Novskoj, prenela je Hina.

Na mestu nesreće obratio se i komandant vatrogasne brigade.

- Mogu vam samo reći da smo sa prvim našim spasilačkim vozilima stali na 1.200 metara od lokacije. Znači, dok nismo utvrdili druge puteve, s obzirom na to da smo dobili samo dojavu da se rad o sudaru vozova - kazao je komandant vatrogasne brigade Zlatko Pier.