10.09.2022.

14:39

Foto: Tanjug

Planeta

MANDIĆ JASAN! Nova crnogorska vlada biće prema volji naroda sa izbora 2020!


Istakao je da je zadovoljan na koji način se odvijaju pregovori.

"Posebno želim da naglasim kako je u prvoj tački zapisano da nijedna od stranaka pobednica neće sarađivati sa DPS-om i da će se raditi na tome da se još snažnije krene u borbu protiv kriminala i korupcije", rekao je Mandić u intervjuu za Politiku.

Govoreći o raspodeli državnih funkcija naveo je da je u razgovorima usvojen jednostavan princip da ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori, te da ništa konkretnije u ovom trenutku ne može da kaže.

Na pitanje da li u novom kabinetu ima mesta za bivšeg premijera, rekao je da u vladi mesta ima za sve pobednike izbora koji su spremni da se snažno bore za dobro svih građana Crne Gore.

" Što se tiče gospodina Abazovića, ja sam mu u skupštini odao priznanje zbog nekih jasnih i hrabrih poteza koje je povukao, kao i stavova koje je saopštio, a koji mogu biti od velike važnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", naveo je Mandić.

Otvoreni Balkan

Na pitanje da li će nova vlast u institucijama sistema smeniti kadrove DPS-a, SDP-a, SD-a i Bošnjačke stranke rekao je da je ona otvorena za to da autentični predstavnici manjinskih naroda budu deo vlade, a da će oni koji su poraženi na izborima 30. avgusta, DPS naročito, ostati upamćeni po uništavanju Crne Gore, korupciji i kriminalu i da nemaju šta da traže tamo gde su reforme i gde će se raditi na formiranju zdravih institucija.

Povodom njegove podrške inicijativi Otvoreni Balkan, istakao je da zbog prednosti i velikih mogućnosti koje pruža ta regionalna inicijativa, Crna Gora treba da bude deo tog velikog procesa u kome, kako je reka, može samo da dobije a da pritom ništa ne izgubi.

"Videli smo da Otvoreni Balkan snažno podržavaju sve velike države i preporučuju i nama da budemo deo tog uspešnog projekta. Dakle, mi smo na potezu", rekao je Andrija Mandić.