29.09.2022.

22:45

Foto:

Planeta

Stoilković Srbima u Srpskoj: Podržite Dodika i Cvijanović - garante odbrane Republike Srpske

Kao i uvek, solidaran/ni sa našim narodom,  koristim priliku da u svoje i u ime DPSM poželim uspeh Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović na predstojećim opštim izborima. Okupljanje oko pretstavnika SNSD i Ujedinjene Srpske  jeste preduslov da naša i vaša demokratska i politička borba bude uspešna. 

Ta borba svakako prepuna izazova, zahteva punu mobilizaciju srpskog naroda ne samo kada su u pitanju politički protivnici iz susednih tabora, nego i protiv podmetačina i zla koje dolazi iz našeg naroda. Svakojakih mešetara, spasitelja i izdajnika koji na svaki način pokušavaju da otupe ili onemoguće političku borbu našeg naroda i opstanak Republike Srpske.

Ima toga i kod nas previše, nagledali smo se svašta!

Draga braćo, Srbi Makedonije, a i svekoliki srpski narod, u vama prepoznaju časne i čestite ljude, borce za nacionalnu stvar i zato sam skoro siguran da ćete na izborima 2. oktobra potvrditi političku volju srpskog naroda koja je izvor naše i vaše borbe za opstanak ne samo Republike Srpske nego i celokupnog srpskog naroda.

Draga braćo i sestre, u okviru naših mogućnosti - zajedno sa vama smo učestvovali u skoro svim bitkama našeg naroda za Republiku Srpsku. Od onih ratnih, do današnjih mirnodopskih.

Kada je bilo potrebno, Srbi Makedonije nisu žalili svoje živote i bratoljubivo smo ih utkali u temelje Republike Srpske.

Informer

Ivan Stoilković

Mi smo i danas tu da volimo Republiku Srpsku i da se međusobno pomažemo i sarađujemo, a vi - da je čuvate i gradite kao modernu, demokratsku, politički i ekonomski stabilnu i održivu Republiku koja je jedino i pravo mesto za život generacija Srba koje dolaze.

Zbog toga, i mnogo čega drugog, pozivamo vas da 2. oktobra izađete na izbore i podržite Milorada Dodika za predsednika Republike Srpske, a Željku Cvijanović za člana Predsedništva BiH.

Kao garante politike odbrane subjektiviteta Republike Srpske i vitalnih interesa srpskog naroda.

Naše misli i podrška su uz kandidate SNSD i Ujedinjene Srpske sa kojima smo i do sada imali izuzetnu saradnju i koje su nosioci sveukupnog srpskog prosperiteta na vašim prostorima, ali i most koji nas čvrsto povezuje sa Srbijom i Srbima u regionu.

Istorija je pokazala da smo mi Srbi, kad postignemo jedinstvo, nepobedivi i da u tom slučaju za nas nema nedostižnih ciljeva.

Draga braćo i sestre, 2. oktobra se ponovo mora braniti Republika Srpska.

Ovaj put glasanjem, zato čuvajte Republiku Srpsku od njenih neprijatelja i naših neprijatelja, a kada zatreba čuvajte je i od sebe.

Vaš brat Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji