22.10.2022.

09:30

Foto:

Planeta

MILO GUBI PODGORICU?! Dajković bez dileme: To je definitivna i proverena informacija!

Ovi izbori održavaju se u opštinama u kojima živi trećina stanovništva ove države, pa će njihov rezultat značajno uticati na dalju dinamiku političkih odnosa u Crnoj Gori.

Naravno, sve oči uprte su u glavni grad Podgoricu, u kojoj će drugi mandat pokušati da dobije aktuelni gradonačelnik Ivan Vuković, kandidat koalicije okupljene oko DPS-a Mila Đukanovića, dok mu je glavna konkurentkinja Jelena Borovinić Bojović, ispred koalicije 'Za budućnost Podgorice', koju predvodi Demokratski front.

U igri za prvog čoveka Podgorice su i Jakov Milatović (bivši ministar u Vladi Zdravka Krivokapića), Luka Rakčević (URA), Danilo Šaranović (Demokrate), Nebojša Vuksanović (SNP), Srđan Perić (GP 'Preokret')...

Za lidera Slobodne Crne Gore Vladislava Dajkovića dileme nema - Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića posle 30 godina izgubiće vlast u glavnom gradu Crne Gore.

- To je definitivna i proverena informacija, i mi političari koji učestvujemo u izbornoj trci za glavni grad o tome možemo da posvedočimo ne samo na osnovu istraživanja već i na osnovu atmosfere koja ovih dana vlada u Podgorici i na osnovu razgovora s građanima. To će biti konačan pečat na onu pobedu na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine. Koalicija 'Za budućnost Podgorice', čiji sam deo, sasvim će sigurno dati novog gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu - ubeđen je Dajković.

I politikolog Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije, kaže da je savim izvesno da će Milo Đukanović 23. oktobra da izgubi i Podgoricu.

- Sva istraživanja od momenta kada je počela kampanja pokazuju da DPS nema ni teoretsku šansu ni da se približi da napravi neku vlast u Podgorici. Dakle, ovi izbori će biti jedni od onih u nizu koji pokazuju da mi dve godine prisustvujemo procesu punog razvlašćivanja Milovog DPS-a. To razvlašćivanje će svoj vrhunac doživeti početkom iduće godine na izborima za predsednika države, nakon kojih Milu prestaje mandat za predsednika i on ide u političku penziju - zaključuje Pavićević.