30.10.2022.

10:40

Foto: Beta

Planeta

MILANOVIĆ: DODIK JE SRBIN KAKVOG ŽELIM U SUSEDSTVU, on je srpski patriota, nije ni na čijem "daljinskom", nećemo se slagati u svemu, ali..

Milanović je podsetio da se Dodik usprotivio tužbi koju su bošnjački lideri hteli podići protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta.

- Imamo kineskog premijera koji je sad isključen, skoro uhapšen, koji je govorio 15 minuta na otvaranju Pelješkog mosta, kao ja, Plenković i Jandroković, kao da su Kinezi to platili. Dodika nisu ni pozvali. I sad su ga pokušali pokrasti na izborima, to je grozno. Dodik je srpski patriota, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i nezavisni, čak i u Beogradu, i takvog Srbina želim za suseda u BiH. Jelena Trivić - pa nema ko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika - rekao je Milanović.

Milanović ističe da Milorad Dodik ne da nije na daljinskom Vučića niti je protiv njega, nego je divlje nezavisan.

- Ostalo je kupljeno prljavim novcem. Čovek je pobijedio s 30.000 glasova više na 600.000 glasova. To je prednost koju je imala Kolinda nad Josipovićem na dva miliona glasova, uključujući dijasporu - rekao je Milanović.

Dodika je Milanović spomenuo i ranije tokom konferencije za novinare, kada je govorio o Srebrenici i Jasenovcu.

- Kao što nama dio Srba lepi etiketu za Jasenovac - a to sam zamolio Dodika da spusti loptu - tako sada Muslimani i Bošnjaci pokušavaju ubiti Boga u Srbima. To je korak do toga da Srbe nazivate genocidnim narodom. I na kraju, kakve veze Dodik, a posebno ja imam sa Srebrenicom? Da ću se klanjati nekim idolima, neću - rekao je Milanović.