01.12.2022.

07:00

Foto: AP PHOTO

Planeta

STAJLING PRVE DAME NAPRAVIO HAOS! Milo u problemu zbog Lidijinog prsluka

Prema pisanju podgoričkih medija, ASK bi trebalo da pokrene ovaj postupak budući da se stajling prve dame crnogorske države i njen životni stil još jednom nije poklopio sa prijavljenim prihodima porodice Đukanović.

Naime, Đukanovići zvanično žive od mesečnih prihoda od ukupno 3.100 evra: Milo Đukanović kao predsednik države ima platu od 2.202 evra, a plata njegove supruge je 915 evra. Sve to zajedno nije dovoljno ni za 'dior' prsluk, čija je cena čak 4.293 evra!

Ispitaće...

Agencija za sprečavanje korupcije ispitaće navode da li ima osnova za pokretanje postupka

Podgorički list 'Dan' uputio je pitanje ASK da li će se u odnosu na ove okolnosti pokrenuti ispitni postupak u odnosu na Lidiju Đukanović.

- Agencija za sprečavanje korupcije će, u okviru svojih nadležnosti propisanih zakonom, proveriti vaše navode - rekli su u ASK.

U ovoj državnoj agenciji već su vođeni postupci u vezi sa porodicom Mila Đukanovića i u svakom je utvrđeno da kršenja zakona nije bilo. Između ostalih, Agencija je utvrdila da nije bilo konflikta interesa kada je vlada Mila Đukanovića njegovom sinu Blažu dala koncesije za izgradnju mini-hidroelektrana?!?

A Milovi satovi od 1.300.000 evra?!

U Agenciji za sprečavanje korupcije odavno je pokrenut postupak u odnosu na predsednika Mila Đukanovića u vezi sa njegovim satovima, konkretno njegova tri omiljena sata koja su optočena 18-karatnim zlatom i koštaju više od milion evra!?

- Taj postupak je u toku, i tek po okončanju postupka Agencija će odluku o tome učiniti javno dostupnom - odgovorili su u ASK na pitanje novinara dokle se stiglo u procesu 'tri Milova sata' i da li su kontaktirali s kompanijama koje proizvode te skupocene satove kako bi potvrdile njihovu vrednost.

Komentarišući eventualno pokretanje postupka i u odnosu na 'dior' garderobu Lidije Đukanović, predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković smatra da je to maltene nemoguće.

- Ovaj 'dior' prsluk Lidije Đukanović je najslikovitiji prikaz njihovih protesta koji su preko noći promenili naziv od 'Ima nas' do 'Ima se, može se'. Ali kada je reč o mogućem o postupku Agencije za sprečavanje korupcije mislim da je to nerealno, jer u toj agenciji i dalje sede ljudi koji su bliski Milu Đukanoviću i koji već godinama žmure na njegovo nezakonito bogaćenje - kaže Dajković i podseća da je pre nekoliko godina čuveni magazin 'Forbs' stavio Mila Đukanovića na listu najbogatijih političara na svetu.