11.12.2022.

21:52

Foto:

Planeta

DODIK SPASAO BIH, IZETBEGOVIĆ PUKAO! NOVU VLAST ČINIĆE SNSD, "OSMORKA" I HDZ! HE "Buk Bijela", aerodrom u Trebinju, ali gasifikacija RS više nisu upitni!

Delegacija SNSD, predvođena predsednikom Miloradom Dodikom, razgovarala je sa delegacijom "osmorke" o formiranju Saveta ministara BiH, a Dodik je na Tviteru naveo da će SNSD sa koalicionim partnerima i HDZ formirati vlast u BiH. 

- S predstavnicima 'osmorke' razgovarali smo o formiranju Saveta ministara i drugih organa na nivou BiH. SNSD s koalicionim partnerima, 'osmorka' i HDZ definitivno je struktura koja će zajedno formirati vlast na nivou BiH. Dogovorili smo da već sledeće nedelje timovi koje smo precizirali održe sastanke kako bismo krenuli u rešavanje pitanja u vezi s ekonomijom i institucionalnim kretanjem - naveo je Dodik na Tviteru. 

U delegaciji SNSD su, osim predsednika SNSD Dodika, bili i Željka Cvijanović, Radovan Višković i Nebojša Radmanović. Delegaciju "osmorke" čine predsednik SDP BiH Nermin Nikšić, lider stranke "Narod i pravda" Elmedin Konaković i predsednik političkog pokreta "Za nove generacije" Damir Marjanović.

Podsetimo, Predsednik Republike Srpske i SNSD Milorad Dodik izrazio je spremnost da formira vlast sa probosanskim strankama okupljenim u „Osmorki", ako od njih dobije garancije da neće blokirati bitne projekte za Republiku Srpsku. 

- To su hidroelektrana Buk Bijela, aerodrom u Trebinju i gasifikacija kroz RS. Ako ne bude dogovora oko toga, ako ne bude deblokade, mi nećemo ići u vlast - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je tada pozvao je stranke „Osmorke", sa kojima sutra ima pregovore o formiranju Saveta ministara BiH, da ne blokiraju nijedan projekat u RS, a da SNSD neće blokirati nijedan projekat u Federaciji BiH.

Zahtev lidera Srpske je prihvaćen  sada ništa ne stoji na putu da BiH najzad dobije vlast na nivou države!