09.01.2023.

14:05 >> 14:56

Foto: Printskrin

Planeta

ZAVRŠEN SVEČANI DEFILE U ISTOČNOM SARAJEVU! Dodik poslao jasnu poruku povodom Dana Republike! (VIDEO)

 

Razvijena trobojka duga više od 500 metara!

Informer

Dodik: Srpska je država mira!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je, tokom obraćanja, da je Republika Srpska država mira.

- Ponosan sam što mogu da svedočim o Republici koja je prošla kroz težak period. Srpska nikome ne preti - rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na Svečanom defileu u Istočnom Sarajevu.

Dodik ističe da je Republika Srpska nezaobilazan politički faktor u bilo kojoj priči.

- Ponosan sam na Policiju Republike Srpske, koja danas čuva red i mir, a najviše su zaslužni za stvaranje Srpske njeni borci, čiji su mnogi pripadnici ostali na braniku otadžbine - istakao je Dodik. 

Taktičko vozilo "Vihor" premijerno predstavljeno na defileu

Ministar Dačić prisustvuje svečanom defileu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvuje svečanom defileu povodom Dana  Republike u RS. Dačić je ranije danas položio venac na spomen krstu na vojničkom groblju ''Mali Zejtinlik'' na Sokolcu. Dačić je položio venac kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a u delegaciji su bili i ministar za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Učestvuje 2.500 pripadnika MUP

Učesnici su na Trg Srbija stigli iz svih krajeva Republike Srpske. Mnogi od njih učestvovali su i na defileu koji je ranijih godina održavan u Banjaluci.

"Mi smo iz Modriče. Drago mi je sto se ovaj događaj ove godine održava u Istočnom Sarajevu. Nadam se da ćemo u nekim narednim godinama imati priliku da budemo deo defilea i u Modriči, ali i drugim gradovima Republike Srpske", rekao je jedan od učesnika defilea za banjalučke Nezavisne novine.

U svečanom defileu u Istočnom Sarajevu povodom Dana Republike učestvuje 2.500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), a biće razvijena zastava Republike Srpske dugačka 500 metara, izjavio je načelnik Uprave za obezbeđenje ličnosti i objekata Borislav Šarić.

On je pozvao sve građane Republike Srpske da dođu u Istočno Sarajevo i da Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno.

Hod časti u Banjaluci

"Hod časti" povodom obeležavanja 9. januara - Dana Republike održan je danas u podne u Banjaluci.  Članovi porodica poginulih boraca sa fotografijama svojih najmilijih okupili su se ispred Gradske uprave odakle „Hodom časti“ i krenuli prema Parku "Petar Kočić" glavnom Ulicom kralja Petra I Karađorđevića.

U„Hodu časti“ učestvovuju i demobilisani borci, ratni-vojni invalidi, članovi Udruženja amputiraca UDAS, te ostala boračka udruženja koja djeluju na području grada, kao i brojni sportski kolektivi, kulturno-umjetnička društva, te pripadnici Komunalne policije, Gradske civilne zaštite i Profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice.