09.01.2023.

15:29

Foto: printskrin RTRS

Planeta

BEZ SRPSKE NEMA SLOBODE! Dodik na proslavi Dana Republike: RS je država mira i nikome ne preti!


Pozvao je narod da se okupi oko Republike Srpske, koja, poručio je, ima pravo da bude inegrisana i povezana prema međunarodnom pravu sa Srbijom. Svečani defile je završen ipesmom "Pukni zoro", a prethodilo je intoniranje himni Republike Srpske i Srbije.

Dodik je prisutna na početku obraćanja ponovo pozdravio s "Pomoz Bog junaci" i poručio: "Ovo je Republika Srpska, Republika mira, okupljanja, Republika slobode, koja je spremna da brani svoju slobodu i da uživa u toj slobodi".

Dodik je poručio da je u Republiku Srpsku dobrodošao svako ko je za mir i miran život.

"Ovaj prostor pripada Srbima koji su se 9. januara 1992. formirali Republiku Srpsku. Toga dana bio sa i ja na Osnivačkoj skupštini i mogu da svedočim o Republici Srpskoj koja je prošla težak put, koju su mnogo omažavali, ali nisu uspeli da je satru i dovedu do nestanka", rekao je Dodik.

U Republici Srpskoj, istakao je, živi ponosan narod, koji je spreman da je odbrani.

"Mi samo hoćemo da kažemo da smo tu i da smo spremni da se borimo za svoju slobodu. Za slobodu se borimo kroz politički i  demokratski demokratski život, a pripadnici policije su zaduženi za naš miran život", rekao je Dodik i zahvalio svim učesnicima defilea i velikom broju građana u Ulici Stefan Nemanja na Trgu Srbija u Istočnom Sarajevu.

Istakao je Dodik i da je ovo trenutak kada se mora kazati da su najznačajniji i najveći, kolosalni deo u stvaranju Republike Srpske, dali borci naše, kako je rekao, ponosne Vojske Republike Srpske, koja je zajedno sa policijom branila naše domove u neizvesnim okolnostima, u kojima je rat donosio svakodnevne promene.