01.02.2023.

14:13

Foto: Beta/Printscreen

Planeta

NAMERNO PROVOCIRA! Štrbac opleo po MILANOVIĆU: Radi po sistemu "TOPLO-HLADNO", prvo KAŽE ŠTA MISLI, a onda...

"Dugo pratim Milanovića i nijedna njegova izjava nije do kraja jednosmerna. Drugi deo rečenice je uvek kontradiktoran prvom. Veoma je slikovit, provokativan, ide po sistemu toplo - hladno", kazao je Štrbac za Tanjug.

On je dodao da Milanović od kad je izabran ima podršku 75 odsto javnog mnjenja i da je on trenutno najpoznatija ličnost u hrvatskoj politici. Po tvrdnjama Štrbca narod voli Milanovića jer u svojim nastupima govori ono što misli.

"Zaboravljamo da je na početku izjave rekao da priznaje nezavisnost Kosova, pa zatim da je kasnije dodao da je prekršeno međunarodno pravo. To nije diplomatski, ali je ljudski, zato ga narod voli", rekao je Štrbac.

On smatra da će se Milanović kandidovati za naredne predsedničke izbore koji su u Hrvatskoj za dve godine. Komentarišući reakcije srpske javnosti Štrbac je rekao da ne treba zaboraviti da je ranije bilo dosta negativnih komentara upućenih Srbiji od strane hrvatskog predsednika, te primećuje da narod, posebno naš, uzima iz njegovih izjava ono što nas direktno interesuje.

"Nekada je to ono što nam ide u prilog, a nekada nije tako", dodaje on.