03.03.2023.

12:40 >> 13:29

Foto: Informer.rs

Planeta

INFORMER.RS ISPRED PODGORIČKOG SUDA! Petoro ranjeno u samoubistvu bombom, među povređenima advokat i dva radnika suda! OGLASILA SE POLICIJA! (FOTO, VIDEO)

 

Građani sa strahom iz daljine gledaju kako Hitna pomoć odnosi povređene pošto policija ne dozvoljava da se iko zadržava u blizini zgrade suda, javlja reporter Informer.rs sa lica mesta.

Vozila Hitne pomoći se smenjuju odvozeći povređene, neki su na nosilima.

Predsednik Advokatske komore Crne Gore, advokat Zdravko Begović, kazao je da je povređen i advokat Branimir Vukčević koji je bio danas prisutan kada je Mladen B. u holu aktivirao eksplozivnu napravu.

- Vukčević ima povrede po vratu i nogama. Nije životno ugrožen. Povređena su i dva radnika suda - kazao je Begović novinarima.

U međuvremenu, oglasio Klinički centar CG navodeći da su povređeni stabilnog zdravstvenog stanja.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KČG), Ljiljana Radulović, saopštila je da se toj zdravstvenoj ustanovi nakon eksplozije bombe u podgoričkom Osnovnom sudu, javilo sedam osoba, od kojih je petoro povređeno, a njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

- Teku sve dijagnostičke procedure, kako bismo konstatovali povrede. Najznačajnije je da su svi stabilnih vitalnih parametara - kazala je Radulović. 

Zaposleni u Kliničkom centru kažu da nisu čuli eksploziju, iako su u neposrednoj blizini suda.

Oglasila se i Uprava policije Crne Gore.

"Oko 11:35h na ulazu u zgradu Osnovnog suda u Podgorici M.B. je aktivirao najverovatnije ručnu bombu kojom prilikom je smrtno stradao, dok je pet lica, prema do sada raspoloživim informacijama, povređeno", saopštila je policija.