10.03.2023.

13:53

Foto:

Planeta

CRNU GORU TRESE SKANDAL PRED IZBORE! Milo, influenser i Danilović FALSIFIKOVALI POTPISE?!

Naime, Državna izborna komisija (DIK) u utorak je pustila u rad aplikaciju za proveru potpisa podrške kandidatima za predsednika Crne Gore, nakon čega su usledile žalbe građana koji su DIK obavestili da su njihovi potpisi falsifikovani, a lični podaci zloupotrebljeni?!?

Najveći broj pritužbi odnosi se na potpise koje je dobio nezavisni kandidat Jovan Radulović Jodžir, influenser iz Podgorice. Birači koji tvrde da njemu nisu dali potpise, a nalaze se među potpisnicima, kažu da su podršku zapravo dali predsedničkom kandidatu DPS-a Milu Đukanoviću. U ovom slučaju još je interesantnije što je Jovan Radulović potpise za kandidaturu predao pola sata pre isteka roka i što je pre toga viđen kako izlazi iz prostorija DPS-a!!!

Potpuni haos

Prevara sa potpisima birača otkrivena preko aplikacije za proveru potpisa koju je DIK pustio u rad u utorak

Takođe, javili su se i građani koji tvrde da su podršku dali Jakovu Milatoviću iz Evrope sad, a da je njihov potpis takođe otišao Jodžiru!

Influenser tvrdi da se protiv njega vodi hajka jer je 'pomrsio konce mnogima'.

- Ja sigurno nisam išao po kućama i krao lične karte! Ova hajka je samo proizvod svih onih retrogradnih politika prošlosti koji nikako ne mogu da se pomire s tim da im je jedan autsajder pomrsio konce - rekao je Radulović, koji je upitao i kako 'nije isplivao nijedan potpis podrške kandidatu Goranu Daniloviću'.

Međutim, falsifikovani potpisi podrške našli su se i kod lidera Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića. Tako je na spisku birača koji su dali svoj potpis za Danilovića i ime reprezentativca Crne Gore u džudou Marka Jancera, koji je to negirao.

- Nisam dao nikakav potpis podrške za Gorana Danilovića! Ovo je krivično delo i razmisliću da podnesem prijavu jer ne želim da neko zloupotrebljava moje lične podatke - poručio je Jancer.

Tužbe je najavio i građanski aktivista Demir Hodžić, čiji su podaci iskorišćeni za podršku influenseru Jovanu Raduloviću.

- Tužbu pokrećem definitivno, samo je pitanje protiv koga sve i da li će neka institucija biti predmet tužbe. Čitav izborni proces je doveden u pitanje ovim zloupotrebama i treba ga ponoviti. Svi potpisi, a ne samo lični podaci treba da se provere - zaključuje Hodžić.

Predsednički kandidati Milo Đukanović i Goran Danilović nisu se oglašavali povodom ovog skandala do zaključenja ovog broja Informera.
 

Moj ugao
Ivan Obradović, advokat iz Tivta

Ako se već sada i u ovoj fazi izbornog ciklusa ovakve zloupotrebe dešavaju, pa kako i šta da očekujemo tokom samog izbornog dana? Građani i javnost očekuju od DIK odgovore i zvaničan stav po pitanju ovog skandala.