14.03.2023.

14:44

Foto:

Planeta

U SARAJEVU SE POTUKLI POLITIČARI, LETELO PERJE U HOTELU! Drama ispred lifta, savetnik premijera prevezen u Dom zdravlja!


Premijer USK Mustafa Ružnić je za sarajevski portal Klix rekao da je bio u prizemlju Holidej dok se sukob odvijao, a prema njegovim rečima, Bajramović je sreo Samardžića u hotelu ispred lifta i tom prilikom ga navodno udario tri puta.

Samardžić je zatražio lekarski pregled i odvezen je u Dom zdravlja u Sarajevo, gde mu, prema nezvaničnim informacijama, nisu potvrđene povrede.

Portparolka MUP-a KS potvrdila je da je policija dobila dojavu o jutrošnjem sukobu, a premijer Ružinić je na pitanje šta je motiv sukoba rekao da je Bajramović i ranije javno pretio batinama zbog gubitka vlasti.

- Svi mi znamo u Krajini ko je on - rekao je Ružnić.

Inače, Bajramović je prošle godine osuđivan zbog obmane pri davanju kredita, a prema prvostepenoj presudi je dobio čak tri godine zatvora.

U USK ovih dana je prilično uzavrelo s obzirom na to da je u toku finaliziranje formiranja vlasti. Jedna od opcija za formiranje većine bili su SDA, DF, NS, POMAK i deo NiP-a, međutim situacija se promenila pa je sada čvrstoj većini najbliža koalicija SDA, DF, NiP, NES.