16.03.2023.

12:40 >> 14:01

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Planeta

AKCIJA JE U TOKU, ABAZOVIĆ: SNAŽAN UDARAC KRIMINALCIMA! U Crnoj Gori uhapšeno više osoba povezanih sa KAVAČKIM klanom, policija na nogama u Podgorici i Cetinju!

Čestitajući MUP-u, Upravi policije, SDT i ostalim organima na akciji, Abazović je poručio:

- Ovo će biti značajan udarac ljudima koji su godinama švercovali kokain, stvarali imperiju u Crnoj Gori, a bili na važnim mestima unutar Uprave polciije. Mislim da je ovo jedna poražavajuća činjenica, ali je istina sa kojom se ova država morala suočiti - poručio je Abazović.

Kako pišu podgoričke Vijesti, više osoba uhapšeno je u velikoj akciji Specijalnog policijskog odeljenja, kojom rukovodi Specijalno državno tužilaštvo.

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja, prema istim informacijama, tu operaciju sprovode na teritoriji Podgorice i Cetinja. Među uhapšenima, kako je nezvanično rečeno Vijestima, su i neki bivši službenici Uprave policije, a koji su navodno blisko sarađivali sa kavačkim kriminalnim klanom.

Abazović kaže i da možda građani nisu svesni sa čim se nova vlast susrela unutar sistema.

- Svi timovi da se pomognu, i logistički i finansijski i da se svaka istina dovede do kraja. Grđani možda nisu svesni kolika je moć ljudi koji će biti procesuirani. Mnogi kad bi čuli te cifre i opsege, verovatno ne bi poverovali da je istina - istakao je Abazović.

To pitanje, dodao je, biće tretirano i na sednici Veća za bezbednost, koja će naknadno biti sazvana. Istakao je da su od 2020. godine karteli prilično desetkovani, ali da njihove imperije "nisu toliko čvrste tvrđave".

- Svi treba da damo doprinos da se te tvrđave sruše - poručio je premijer i zahvalio međunarodnim partnerima, preneo je portal RTCG.