07.04.2023.

12:03

Foto: Tanjug/AP

Planeta

DODIK JASAN, SRPSKA ĆE BITI NEZAVISNA DRŽAVA! Kako drugačije Pale i Banjaluka da iskoriste dobrobiti Otvorenog Balkana - Bećirević čim oči otvori mrzi Srbe, a ambasade...


Dodik je istakao da je Otvoreni Balkan dobra inicijativa, ali da u BiH ne misle tako, iako od nje imaju koristi i Severna Makedonija i Albanija.

- Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirević čim se ujutru probudi, odmah mrzi Srbe. Ali živimo u takvoj zemlji, u kojoj se neke ambasade vežbaju na nama, ali i to će proći jednog dana - naveo je Dodik, prenela je RTRS.

Predsednik Republike Srpske kazao je i da Srpska ima najveći broj prijatelja ikada na međunarodnom planu i istakao da će raditi na tome da ih okupe još više.

Istakao da je postoji sve veći broj zemalja koji razumeju Srpsku.

- Obećavam da ću očuvati i ojačati Republiku Srpsku. Svidelo se to nekome ili ne, Srpska je danas jaka i stabilna - naveo je Dodik.

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da je Otvoreni Balkan dobra inicijativa kojoj treba da pristupi BiH.

- Nije jasno zašto političko Sarajevo to odbija i ima drugačije stavove po tom pitanju od Republike Srpske - rekla je Cvijanović.

Istakkla je da neki u Otvorenom Balkanu vide, kako je kazala, "veliku Srbiju" ili "veliku Albaniju", što je, ističe,  potpuno pogrešno tumačenje, prenela je RTRS.