13.04.2023.

14:53

Foto: Printskrin

Planeta

OGLASIO SE KUM MILA ĐUKANOVIĆA! Brutalnim stihom se oprostio od crnogorskog diktatora!


„Upozorio sam ga još pred kraj 1999. pa početkom 2000. i sam, i zajedno sa našim američkim interlokutorima, da ne ide dobrim putem. Uzalud je bilo: bio je gladan. Htio je jesti iz svačijeg i svakog tanjira. I umesto da jednog dana ostane zapamćen kao čovek koji je povratio nezavisnost Crnoj Gori, ostaće upamćen u istoriji kao švercer cigareta i sponzor najvećeg šverca kokaina ikada u istoriji evropskog kontinenta", napisao je Knežević.

Konstatuje da je šteta i ističe da je pohlepa ogroman ljudski i Božji greh. 

"Adio Milo. Sledi ti dugi put kroz poglavlja 23 i 24 pridruživanaja EU, u prevodu, dugi i teški hod kroz pravosudni i kazneni sistam zemlje koju si stvarao”, napisao je Knežević.

Nakon 34 godine vladavine i, kako navodi „24 godine besomučne pljačke Crne Gore (zemlju je počeo pljačkati 1998 kada je uzeo apsolutnu vlast, nota bene, ne pre)“ bili stihovi Miroslava Krleže, odnosno jedan: „Na zadnjoj štengi se penezi brojiju”.

„Za one koji ne razumeju kajkavski prevod ili pesničku finesu, prevod je: „Na poslednjoj stepenici našeg života prebrojimo koliko (zaista) imamo novca (ili vrednosti)”, naveo je Knežević.