24.04.2023.

13:04

Foto: youtube.com/Tanjug

Planeta

SUTRA MILU ISTIČE ROK! Dan "D" za Đukanovića, država spremna da reaguje ako sam ne sruši kuću!

Đukanoviću je građevinska inspekcija Ministarstva ekologije i urbanizma naložila da sruši dva nelegalno izgrađena objekta na porodičnom imanju.

Nalog za rušenje je došao dva dana nakon što je Đukanović izgubio predsedničke izbore, a rok za rušenje je 20 dana. Taj rok ističe sutra, 25. aprila, podseća podgorički portal Borba.

Đukanović je duže od tri decenije bio na čelnim državnim pozicijama. U drugom krugu predsedničkih izbora 2. apria izgubio je od Jakova Milatovića iz Pokreta Evropa sad.

„Objekti su sagrađeni u suprotnosti sa važećim Prostorno-urbanističkim planom opštine Nikšić. Ukoliko ih Đukanović ne sruši u predviđenom roku to će učiniti država o njegovom trošku“, navodi se u Rešenju Ministarstva od 4. aprila, objavljenom na Fejsbuk stranici građanskog pokreta Ura.

Lider pokreta Ura i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je 5. aprila da odluka o rušenju objekata Mila Đukanovića nema veze sa izborima i da, kako je kazao, "inspekcija mora da postupa u skladu sa zakonom te da je pitanje za Đukanovića zašto je nelegalno gradio“.

Advokat Đukanovića Neda Ivović saopštila je ranije da je doneto rešenje "primer pravnog nasilja".

- Rešenje kojim se Đukanoviću nalaže da poruši dva objekta eklatantan je primer pravnog nasilja koji se temelji na netačnim i nepotpunim navodima - saopštila je Ivović.

Ona je najavila da će Đukanović iskoristiti pravna sredstva i inicirati krivične i parnične postupke kako bi zaštitio prava.