27.04.2023.

15:24

Foto: EPA

Planeta

ABAZOVIĆ ĆE BITI SASLUŠAN ZBOG KOSOVA! Poznat je i datum, Radunović: Ima mnogo toga da objasni!


Predsednik Odbora Miodrag Lekić izjavio je da bi saslušanje bilo održano 3. maja, odnosno prvog slobodnog termina nakon praznika.

Ujedno bi se, kako je najavio, održalo i saslušanje povodom stanja diplomatske aktivnosti na rešavanju pitanja Prevlake, objavile su „Vijesti“.

- Biće razloga da nam se mnoge stvari objasne, odgovore i preuzme odgovornost - kazao je Lekić.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović rekao je da Crna Gora pokazuje sve elemente marionetske države i čeka naloge sa strane kako treba da glasa, prenosi RTCG.

Radunović je naveo da bi premijer Dritan Abazović trebalo da odgovara na odboru na pitanja u vezi sa odlukom Vlade da podrži prijem Kosova u Savet Evrope, i da bi trebalo održati kontrolno saslušanje premijera.

- Pa da nam razjasni ove stvari - rekao je Radunović.

Podsetimo, zahtev tzv. Kosova za prijem u Savet Evrope prosleđen je u ponedeljak u dalju proceduru u Parlamentarnu skupštinu te organizacije. Za tu odluku glasali su predstavnici 33 zemlje, sedam je bilo protiv (Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Kipar, Španija i Mađarska), dok je pet bilo uzdržano (Grčka, Slovačka, Moldavija, Ukrajina i BiH). Jermenija nije glasala.