29.04.2023.

22:30

Foto:

Planeta

ZETA PRVA POVLAČI PRIZNANJE LAŽNE DRŽAVE! Deklaracija o „ukidanju i stavljanju van snage odluke“ o priznavanje tzv. Kosova” gde god su Srbi na vlasti! FRONT DIGAO NA NOGE CRNU GORU!

Predsedništvo Demokratske narodne partije (DNP) podržalo je na današnjoj sednici odluku odborničkog kluba „Za budućnost Zete“, predvođenog Demokratskim frontom, da usvoji deklaraciju o „ukidanju i stavljanju van snage odluke“ o priznavanje tzv. Kosova na teritoriji opštine Zeta na narednoj sednici Skupštine opštine Zeta.

Očekuju da isto urade i druge opštine u kojima većinu čine stranke „nekadašnje tridesetoavgustovske većine“.

- I pored toga što je preko 85 odsto građana Crne Gore bilo protiv priznanja tzv. države Kosovo i njenog uključivanja u međunarodne organizacije, jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 SB UN, vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića su nastavile spoljnu politiku Mila Đukanovića i Duška Markovića, što je u suprotnosti sa nacionalnim interesima Crne Gore i većine njenih građana - saopšteno je iz Predsedništva DNP-a.

Oni su poručili da zato podržavaju stav odborničkog kluba „Za budućnost Zete“, da se u deklaraciji izražava neslaganje sa „manjinskom politikom vlade Dritana Abazovića“, ali i svih prethodnih vlada koje su, „suprotno većinskoj volji građana, sprovodili i nastavljaju da sprovode izdajničku spoljnu politiku usmerenu protiv interesa Crne Gore i nama najbliže države u regionu, Srbije“.

- Ujedno, Predsedništvo DNP-a očekuje da će nakon izglasavanja ove Deklaracije u Skupštini Zete i drugih opština u Crnoj Gori, u kojima većinu čine stranke nekadašnje tridesetoavgustovske većine, usvojiti istu Deklaraciju i tako započeti proces vraćanja Crne Gore njenim istorijskim, duhovnim i državotvornim izvorištima - navodi se u saopštenju DNP-a.