04.05.2023.

23:44

Foto: D.K.

Planeta

U PETAK DAN ŽALOSTI I U BIH! TRAGEDIJA U BEOGRADU UJEDINILA REGION!

Kako prenosi RTRS, zastave na institucijama biće spuštene na pola koplja!

Televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti, navodi se u saopštenju.

Informaciju o odluci je sa svojim prijateljima na Facebooku podelila i zamenica ministra za ljudska prava i izbeglice Duška Jurišić.

- Vijeće ministara BiH je donijelo odluku oproglašenju 5.5. danom žalosti u BiH povodom pogibije osmero učenika i pripadnika osiguranja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu - napisala je ona.

Ranije je Vlada RS-a na vanrednoj sjednici donela odluku o proglašenju dana žalosti u RS-u prilikom čega su najavljene i oštrije mere u školama kao što je testiranje učenika na narkotike i zabrana korištenja mobilnih telefona.

U regionu se građani opraštaju i žale za nevino stradalom decom i radnikom obezbeđenja iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" koje je ubio 13-godišnji učenik škole nakon što je napravio detaljan plan masakra!

I u Zagrebu građani večeras pale sveće za žrtve iz beogradske škole. Sveće se pale kod spomenika Petru Preradoviću na Cvetnom trgu.