10.05.2023.

14:24

Foto: printskrin Youtube

Planeta

TOLIKO JE IDIOTSKI DA SU I HRVATI U ČUDU! DIPLOMATSKI SKANDAL BEĆIROVIĆA PRED DOLAZAK U ZAGREB! Bošnjački član predsedništva bojkotuje ambasadora BiH samo jer je Srbin, postavio OVAJ USLOV!

Naime, Bećirović insistira na tome da na sastancima u Zagrebu ne sučestvuje ambasador eleposlanik BiH u Hrvatskoj  Aleksandar Vranješ, jer dolazi iz kvota Srba, što predstavlja presedan i diplomatski skandal.

Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ potvrdio je za Večernji list da Bećirović insistira na tome da on ne prisustvuje sastancima. 

– Neviđeni je presedan u diplomatskoj praksi BiH da član Predsedništva BiH insistira na tome da opunomoćeni ambasador BiH bude isključen iz protokola njegove posete jer mu ne odgovara njegova nacionalnost – kazao je za Večernji list Aleksandar Vranješ ističući da je očigledno da se kabinet bošnjačkog člana Predsedništva bavi "brojenjem krvnih zrnaca" po DКP-ima, što govori samo o njihovu stepenu srbofobije i šovinizma.  

Informer

Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ

– I ranije su bošnjački politički predstavnici zaobilazili i isključivali iz protokola srpske ambasadore BiH na nešto suptilniji način, ali ovako direktno insistirati na tome da član zvanične delegacije BiH može biti samo Bošnjak, bez obzira na njegov rang, do sada nije zabeleženo u inače nakaradnoj diplomatskoj praksi BiH – istakao je Vranješ.