18.05.2023.

17:16

Foto: AP/Photo

Planeta

KO ĆE BITI NOVI ŠEF SDA? Hoće li Bakir nastaviti da vodi stranku? Možda ali... Džaferović poriučuje: Nemojte se sekirati, mi ćemo znati kako dalje

Član Predsedništva SDA Šefik Džaferović, ubeđen je da reforme u SDA traže uglavnom njeni politički protivnici.

- Nemojte se skeirati za SDA, ona će iz ovoga izaći snažnija i jača. Dušmanima koji izazivaju nered u SDA, poručujem – ostavite nas – mi ćemo znati kako dalje - rekao je Džaferović.

O izboru novog prvog čoveka stranke rekao je kratko:

- SDA ima već dobrog i uspešnog predsednika". “SDA ima predsednika. Moj kandidat i za naredni kongres je Bakir Izetbegovića. To je dobar i uspešan predsednik stranke, i biće i ubuduće. Ako bude mesta u rukovodstvu SDA, tu sam, ako ne bude, neću očajavati, ali nikada neću otići iz SDA. Uvek ću biti tu – to je jedna velika ideja - naveo je Džaferović, prenela je sarajevska N1 tv..

Informer

Šefik Džaferović

Budućnost SDA je komentarisao je i Ramiz Salkić, koji smatra da kada je sve dobro, čovek treba da se zapiti zašto je sve dobro, pa je tako i kada nije.

- SDA je potisnuta iz vlasti i to se može iskoristiti da se pokaže koliko je kurs koji će voditi Vlada FBiH i Savet ministara BiH štetni po državu - izjavio je Salkić.

Funkcioner SDA Safet Softić kaže da se pouke moraju izvući.

- Svaki kongres biće prilika za reformu stranke, pa očekujem i da će i u kadrovskom i u političkom smislu doći do poboljšanja. Moramo izvući pouke iz onoga što se događalo - rekao je Softić.

Nije želeo da otkrije koga vidi na čelu stranke nakon kongresa, ali, naglašava:

- Teren mora reći svoje". Smatra da je ipak prerano govoriti o imenima: "Za sada su u opticaju dva imena – Izetbegović i Šemsudin Mehmedović koji iz dana u dan pojačava svoju kampanju - kazao je Softić.