20.05.2023.

10:32

Foto:

Planeta

ŠKALJARCU IZMENJEN IZGLED: Svedok na suđenju za ubistvo Roganovića u programu zaštite svedoka

Da je svedoku ugrožena sigurnost i da je on u programu zaštite svedoka, ali i da mu je izmenjen izled izjavila je juče sudija Višeg suda u Podgorici, na suđenju kriminlanoj grupi optuženoj za ubistvo Šćepana Roganovića.

Informer

Šćepan Roganović, izrešetan u Herceg Novom

Svedok će u daljem toku postupka biti saslušavan sa zaštićenim glasom i izgleodm, ali i pod pseudonimom, kako ne bi bio otkriven njegov novi idenitet.

Za ubistvo Roganovića sudi se Dinu Ibrahimoviću, Krstu Vujiću, Milu Bajramoviću, Milošu Komaru i Igoru Glavašu. Direktnim izvršiocem označen je Bajramović, ali je on u bekstvu kao i Vujić, koji je označen kao organizator grupe.


Inače suđenje koje je bilo zakazano za petak ponovo nije održano jer Ibrahimović nije došao zbog bolesti.

Podsetimo Šćepan Roganović stradao je u obračunu zloglasnih crnogorskih kriminalnih klanova iz Kotora koji su do 2014. godine bili jedna banda, a onda se banda raspala na " kavački" i "škaljarski". U ratu do istrebljena do sada je ubijeno više od pedeset osoba, a Šćepan Roganović je izrešetan u februaru 2020. godine sa pet hitaca u centru Herceg Novog, a pre njega ubijeni su mu otac Niko i brat od strica Vladimir, dok je rođeni brat Duško ostao bez nogu u eksploziji auta.