21.05.2023.

14:22

Foto:

Planeta

CRNOGORSKI GRAD BEZ ISTAKNUTIH ZASTAVA ZA DAN NEZAVISNOSTI! Glavni bulevar i ulice nisu okićeni državnim obeležjima, ali, izgleda da nisu jedini


Iz DPS-a kažu da ni u Nikšiću, nema istaknutih zastava, ukrašenih trgova i ulica "zahvaljujući lokalnoj vlasti", dok mediji prenose da je glavni gradski trg u Nikšiću ukrašen zastavama, ali da ih nije postavila opština, prenosi crnogorski Dan. 

Iz opštinskog odbora DPS-a su kazali da znaju da "nikšićke vlastodršce" boli i vređa 21. maj, jer je taj datum srušio njihove snove o tamo nekim "svetovima", prenosi crnogorski Dan.

"I znamo činjenicu da se vrlo teško mire sa tim i uporno rade na anuliranju crnogorskog suvereniteta", tvrdi odbor DPS i optužuje opštinsku vlast da koristi svaku priliku da negira taj, kako navode, "najznačajniji datum novije crnogorske istorije".

Da ni Budva nije okićena zastavama objavio je na Tviteru predsednik budvanskog odbora DPS Milan Tičić, koji je optužio lokalnu vlast da nema osećaj "za najznačajniji datum u novijoj crnogorskoj istoriji".

Ranijih godina povodom 21. maja, po nalogu gradskih vlasti, glavni bulevar bio je okićen državnim i zastavama EU i trobojkama, što je izazivalo reakciju dela javnosti, dodaju podgoričke  "Vijesti".

Crna Gora obeležava danas Dan nezavisnosti i 17 godina od referenduma na kojem je doneta odluka o izdvajanju iz Državne zajednice sa Srbijom.