04.07.2023.

10:16

Foto: G.U.

Planeta

Nezapamćeno nevreme u Sloveniji! Vetar obarao stabla i nosio krovove, voz iskočio iz šina (VIDEO)

U Ljubljani, Kranju i Zasavju voda je poplavila objekte i puteve, a na relaciji Zidani Most-Ljubljana voz je iskočio iz šina pošto je naleteo na odron.

Kako prenosi RTV Slovenija, lavina kamenja delimično je zatrpala i oštetila autobus na gradilištu puta Zagorje na Savi-Litija, a tom prilikom dva putnika lakše su povređena.

Zbog nevremena u Zasavju, voz sa 20 putnika je iz predostrožnosti išao smanjenom brzinom, a povređenih nije bilo. Pruga će do daljeg biti zatvorena između Zagorja i Kresnica.
Iz železnica upozoravaju da će biti velikih kašnjenja putničkih vozova, a obustavljen je i teretni saobraćaj.

Voda je tokom noći u Sloveniji poplavila zgrade, vetar je obarao stabla i nosio krovove, a na sanaciji posledica nevremena aktivirano je 16 vatrogasnih jedinica.

Centar za zaštitu i spasavanje izvestio je o 39 incidenata, od kojih je najviše bilo na ljubljanskom području, gde je voda poplavila objekte, kao i jedan podvožnjak u kom se zaglavilo vozilo.
U Litju je oluja uništila deo krova na fiskulturnoj sali. U opštini Zagorje na Savi, obilne padavine poplavile su tri stambene kuće, navode slovenački mediji.