18.07.2023.

11:17

Foto: EPA/FEHIM DEMIR

Planeta

Haos u komšiluku, hapšeno 16 policajaca i još troje ljudi: Češlja se preko 15 lokacija, uključujući i policijsku stanicu Kakanj!

- Sve se odvijalo u okviru akcije protiv organizovanog kriminala i korupcije, kodnog naziva "Meta 2", koja se provodi od ranih jutarnjih sati - potvrdio je portparol Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Akcija je rezultat višemesečnog operativnog delovanja policije, piše Dnevni avaz.

- Akcijom je obuhvaćeno 20 ljudi, od kojih nam je jedna osoba, koja nije policajac, trenutno nedostupna. Pod našim nadzorom je preostalih 19 osoba, od kojih 16 policijskih službenika, a vrše se pretresi na 20 lokacija, čiji je cilj pronalaženje i oduzimanje predmeta koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv 20 lica. koja su meta ove akcije. Pretresaju se stambeni objekti, automobili, prostor koji su koristili u Policijskoj stanici Kakanj – istakao je Fišek.

Sva lica koja su na meti ove akcije osumnjičena su da su počinila krivična dela „udruživanje za izvršenje krivičnih dela“ u vezi sa „zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja“ i krivična dela „primanje poklona i drugih oblika“. koristi“, „odavanje službene tajne“, „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „teška krađa“.

Radnje i pretresi provode se u koordinaciji sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).