21.06.2024.

23:31

Foto: Shutterstock/Index.hr

Planeta

Da li je ovo realno?! Hrvati traže opravdanje za katastrofu, a jedina istina je da su bili nespremni, za razliku od Srbije! (FOTO)

Naime, mediji u Hrvatskoj na sve načine pokušavaju da skrenu sa teme, pa tako citiraju razne stručnjake, kao i pojedine ljude iz vrha države koji traže opravdanje za ovu katastrofu.

Međutim, istina je samo jedna, a to je da Hrvatska država uopšte nije bila spremna za sve ovo, za razliku od Srbije, koja je jedina u regionu ostala netaknuta tokom energetskog kolapsa.

Razlog za to je što Srbiju vodi odgovoran državnik, koji je još 2015. godine predvideo da bi ovako nešto moglo da se dogodi, pa je reagovao na vreme. To su morali da priznaju čak i Hrvati, a više o tome možete poročitati OVDE.

Umesto da priznaju svoju grešku, da su bili potpuno nespremni za sve ovo, mediji u komšiluku na sve načine pokušavaju da se operu, pa tako za današnji kolaps krive ostale zemlje u regionu, 40 stepeni, mutne radnje i nesrećne okolnosti...

Direktor Sektora za upravljanje elektroenergetskim sistemom HOPS, Danko Blažević objasnio je da je uzrok zapravo "nesrećni splet okolnosti", i to ne u Hrvatskoj, nego Albaniji i Crnoj Gori.

Kako je rekao, za kratko vreme su dva dalekovoda ispala iz pogona, jedan u Albaniji, a drugi u Crnoj Gori.

Informer

 

Hrvatski mediji su zatim otišli i korak dalje, pa su u sve uključili i kilmatske promene. Osim o energetskom kolapsu, bavili su se i visokim temperaturama, kao i peskom iz Sahare?!

Informer

 

Naravno, nigde se nisu setili da pomenu kako je Srbija bila jedina zemlja u regionu koja nije bila pogođena ovom katastrofom, ali na to smo već navikli. Kada se piše o Srbiji, ne sme da bude ništa pozitivno, već samo napadi na našu državu i predsednika Aleksandra Vučića.