22.07.2024.

14:06

Foto: Foto: Shutterstock,Printscreen/Društvene mreže

Planeta

Ovo je ubica iz Daruvara! Krešimir pre masakra bio potpuno miran: Naručio sebi piće, častio goste, pa rekao "idem nešto da obavim"! (FOTO)

Kako nezvanično saznaje mojportal.hr, Krešimir je navodno, kao uostalom i gotovo svaki dan poslednjih 10 godina, neposredno pre krvavog pohoda sedeo ispred prodavnice u Donjem Daruvaru i pio pivo. U jednom trenutku došao je iza vatrogasnog doma i zamolio domara da njega i još jednog prijatelja odveze do grada. Domar mu je rekao da ne može jer ima posla.

- Mislio sam da treba do bankomata ili nešto slično. Na pamet mi nije padalo da namerava da uradi tako nešto. I onda čujem ovo. Ne znam šta bih vam rekao, u šoku sam! - drhtavim glasom ispričao je domar.

Informer

Krešimir Pahoki

Prema nezvaničnim informacijama, Krešimirova majka je već 10 godina smeštena u Domu za starije i nemoćne "Vianey" u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru.

Nezvanično se saznaje da je Krešimir prvo došao do kafe bara Daruvar gde je naručio sebi piće pa počastio goste koje su u tom trenutku bili u kafiću. Bio je, kažu, potpuno miran pa je rekao: "Idem nešto obaviti".

Naravno, niko nije ni mogao ni pomisliti da će uskoro uslediti za Daruvar nezapamćena tragedija.

Krešimir je došao do doma, ušao i počeo da puca. Ubio je svoju majku, još troje korisnika i jednog negovatelja, a više ljudi ranio. Nakon toga je mirno izašao na ulicu i vratio se do obližnjeg kafića "Daruvar" gde je, očito, odlučio da pričeka policiju koja se brzo pojavila i uhapsila ga.

Policija je već ranije imala posla s Krešimirom Pahokijem. Naime, kako su rekli njegovi poznanici, on je pre mesec dana, nakon celodnevnog pijančenja ispred trgovine u Donjem Daruvaru, bacio poznanika na stepenice na kojima su se nalazile boce.

Muškarac je zbog težine povrede vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u bjelovarsku Opštu bolnicu i završio je na abdominalnoj hirurgiji. Navodno mu je pre toga držao pištolj u ustima.

- Pre je to bio ok dečko, bio je vojni policajac na službi u Zagrebu. No, kada je otišao u penziju, alkohol je očigledno učinio svoje - rekao je jedan Daruvarčanin koji je želeo da ostane anoniman.