05.09.2015.

15:28

Foto:

Planeta

PUTINE, PA GDE ĆE TI DUŠA?! Rusija zatvara nudističke plaže!

Vlasti žele nudističku plažu koja je poznato i rado posećeno mesto brojnih nudista u poslednjih 30 godina da pretvore u park. Kritičari napominju kako je ova odluka odraz konzervativnih vrednosti koje zemlja zastupa, a koje podržava i pravoslavna crkva.

Gotovo da je sve od onoga što se naziva “gej propagandom“, pa do erotskih scena ispisanih u ruskim klasicima potpuno ispalo iz klime koja se u poslednje vreme nadvila nad Rusijom.

Sličan slučaj se već dogodio pre tri meseca kada su lokalne vlasti pre same sezone kupanja zatvorile plažu kod Sankt Peterburga.

– Treba da štitimo našu decu od starih golih, dlakavihperverznjaka koji se tamo šetaju – rekao je prilikom zatvaranja plaže Vitalij Milonov, konzervativni zastupnik, poznat po anti-LGBT stavovima.

Voditeljka antikampanje nudističkih plaža Ljudmila Stebenkova, nudiste koji posećuju takve plaže u Rusiji nazvala je nenormalnima.

Pripadnica Putinove vladajuće Ujedinjene ruske partije pokrenula je anti-nudističku kampanju putem svog bloga na kojem je između ostalog napisala kako se na tim plažama često događaju incidenti.

Voditelj moskovkse organizacije za prirodni turizam Sergej Mitjušin napominje kako su te plaže poznato odredište nudista još od sedamdesetih godina, ali da ako se ne bude ulagalo u njihovo održavanje uskoro će postati smetljište.

Ukoliko plaže budu zatvorene, tražiće se novo mesto za ovakve plaže, napomenuo je Mitjušin.

Tagovi: