07.09.2015.

10:44

Foto:

Planeta

SRBI OJADILI NAJVEĆU BOLNICU U AUSTRIJI! Mesecima krali instrumente i inventar!

"Kao da su hteli da otvore bolnicu u Beogradu", piše bečki Kurir za dvojicu Srba koji su naveliko krali inventar jedne od najvećih evropskih bolnica, Opšte bolnice Beča (AKH Wien), koja je ujedno i klinika Medicinskog univerziteta u Beču.

Dvojica uhvaćenih lopova mesecima su krali instrumente iz bolničkih ormara i sve šta su mogli da odnesu iz raznih ostava AKH. Ukraden bolnički inventar prodavali su u Beogradu

Za razliku od prethodnih slučajeva krađa u bečkim bolnicama, kada lopovi kradu novac pacijenata i njihove stvari od vrednosti, srpski lopovski dvojac je u AKH krao bolnički inventar, od skalpela i ostalih hirurških instrumenata i bolesničkih kolica, do sredstava za čišćenje.

ukdies.com

Policajcima nije bilo lako da pronađu lopove u ogromnoj bolnici. U AKH je zaposleno više od 9.300 ljudi, koji se brinu o hiljadama stacionarnih i ambulantnih pacijenata dnevno, a tu je i nekoliko hiljada studenata Medicinskog univerziteta. Kako utvrditi, bez ometanja redovnog bolničkog rada, da  li je svako u belom mantilu koji vozi prazna bolesnička kolica, zaista bolničar ili je, možda, reč o lopovu?

Ipak, policajci iz 9. bečke opštine su, sa spremnim lisicama, zaustavili dvojicu lopova, kada su posle jedne akcije, hteli da napuste AKH sa punim vozilom ukradene robe. U njihovom bečkom stanu pronađeno je skladište ukradenih stvari.

Tagovi: