26.09.2015.

16:25

Foto:

Planeta

KORBIN PONOVO ŠOKIRA BRITANCE: Al Kaida nije srušila "Bliznakinje"!

Hrvatski "Jutranji list" preneo je pisanje "Dejli telegrafa" koji navodi da je Korbin u članku koji je još 2003. napisao za levičarski dnevnik "Morning star", okrivio Džordža Buša Mladeg, bivšeg američkog predsednika i Tonija Blera, bivšeg britanskog premijera i tadašnjeg lidera laburista, da su iskoristili napade 11. septembra samo kako bi pokrenuli rat.

NOVI LIDER LABURISTA TVRDI: Uspon ISIS krivica Britanije i SAD!

- Istoričari će sa velikim interesovanjem proučavati manipulaciju vestima kojoj smo bili svedoci proteklih godinu i po dana. Nakon 11. septembra, vrlo su glasne bile tvrdnje da su za napad odgovorni Bin Laden i Al Kaida. To se ubrzo pretvorilo u napad na talibane i zatim, suptilno, u promenu režima u Avganistanu - pisao je 2003. godine Korbin.

U nekim drugim člancima, dao je da se nasluti da podržava kontroverzne teorije zavere o "novom svetskom poretku".
 
Tako je još 1991. u listu "Lejbur brifing" napisao da je tadašnji Zalivski rat bio prvi čin stvaranja novog svetskog poretka. U narednim godinama je u nekoliko drugih štampanih medija takode pominjao ovu teoriju.

MRZI NATO, VOLI SRBE I VOZI BICIKL! Evo ko je novi vođa britanskih laburista!

Sve ovo u javnost izlazi neprsredno pred stranačku konvenciju, na kojoj će Korbin pokušati da ujedini posvađane frakcije i spreči veliki raskol pred kojim su se laburisti našli njegovim izborom za lidera.

Očekuje se da će na toj konvenciji nekoliko laburističkih poslanika u britanskom parlamentu javno u svojim govorima reći da je njihova stranka sa Korbinom na čelu prosto osuđena na izborni poraz.
 

Tagovi: