05.11.2015.

22:17

Foto:

Planeta

(VIDEO) AMERI OTKRILI: Kim Džong UN priprema nuklearni projektil koji dobacuje do Čikaga!

Po tim izveštajima, koje prenosi britanski tabloid „Dejli miror“, severnokorejski vođa Kim Džong-Un napravio je rakete koje su u stanju da nose nuklearne bojeve glave i čiji bi domet mogao da bude do Velike Britanije ili SAD.

Ove rakete bi navodno mogle da budu iskorišćene ukoliko Zapad isprovocira Pjongjang. Analitičari vojnih podataka navode da severnokorejska vojska pokuašava da razvije nuklearno oružje takve veličine da bi moglo da stane u Interkontinentalnu balističku raketu (ICBM).

Raketa KN-08, za koju se veruje da se već nalazi u Kimovom arsenalu, ima domet do 9.000 kilometara, što je dovoljno za gađanje Britanije i delova SAD. Admiral Bil Gortni, prvi čovek Komande za odbranu vazdušnog prostora Severne Amerike, veruje da su KN-08 „operativne danas“.

Public

Mapa područja do kojih može da dopre ova raketa objavljena je u „Indeksu snage vojske SAD za 2016″ pokazuje da bi mogla da bude ugrožena i britanska i američka teritorija.

- Naša procena je da su oni u stanju da stave nuklearno oružje u KN-08 i ispale raketu u kopneni deo SAD - rekao je admiral Gortni.

- Severna Koreja ima obimnu silu balističkih raketa koje bi mogle da gađaju Južnu Koreju, Japan i baze SAD u Aziji. Pjongjang je rasporedio najmanje 400 taktičkih balističkih raketa „Skad“ kratkog dometa i 100 do 200 balističkih raketa „Musudan“ srednjeg dometa - navedeno je u izveštaju.

Raketa najvećeg dometa „Taepo Dong 2″ još je u razvojnoj fazi, ali analitičari veruju da bi mogla uđe duboko u američko kopno, možda čak do Čikaga.

Tagovi: