14.11.2015.

00:23

Foto:

Planeta

(VIDEO) POKOLJ U PARISKOM POZORIŠTU: Specijalci upali u salu, teroristi ubili skoro 120 talaca!

 

 

02.55 - Pariske vlasti navode da je u koncertnoj hali Balaklan ubijeno 120 ljudi, dok je u ostalim napadima u tom gradu stradalo još 40 osoba, javljaju francuski mediji. Ostaje nejasno koliko je terorista ubijeno u akciji policije - četvorica ili petorica.

Nepotvrđeni su i izveštaji o žrtvama na strani policije. U Francuskoj je uvedeno vanredno stanje, po prvi put od Drugog svetskog rata.

02.00 - "Francuska je odlučna. Krećemo u bitku i bićemo nemilosrdni", rekao je francuski predsednik Fransoa Oland ispred koncertne hale Bataklan. 

01.45 - Zamenik gradonačelnika Pariza kaže da je u koncertnoj sali 118 žrtava.

01.35 - Francuski mediji javljaju da su ubijena četiri napadača. Još 1.500 vojnika biće raspoređeno u Parizu.

01.05 - Stotinu mrtvih u koncertnoj sali, javlja AFP?! 

00.55 - Okončana akcija francuskih specijalaca protiv terorista kod koncertne sale Bataklan. Ubijena dvojica terorista, javlja lokalna BMF TV.  Još uvek nema tačne informacije o stradalim taocima. 

00. 52- Sukob francuskih specijalaca i terorista ispred koncertne sale. Francuski mediji navode da je izbavljen izvestan broj talaca, ali da u zgradi još ima zatočenih ljudi. 

00.40 - Pet eksplozija odjeknulo u koncertnoj dvorani Bataklan u kojoj se nalaze taoci

printscreen

Na amaterskom snimku se vide brojne ekipe francuske policije i oružane snage koje pristižu ispred teatra u kojem se odvija talačka kriza. 

Navodi se da napadači u dvorani pucaju po taocima. Osim toga, ističe se da napadači po dvorani traže one koji su se sakrili, pucaju u ljude i da je tamo haotično stanje.

Pojedini taoci šalju poruke preko društvenih mreža. Navode da teroristi ubijaju jednog po jednog u dvorani. Neki od njih poručuju policiji da izvrši napad. 

Koji minut pre toga, najmanje 60 ljudi ubijeno je u nekoliko pucnjava u centru Pariza i eksplozijama u blizini stadiona na kojem igraju Francuska i Nemačka, preneli su svetski mediji.

- Nisu bili maskirani, znali su šta rade i vrlo su mladi- istakao je on.

 

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) MASAKR U PARIZU! Vanredno stanje u Francuskoj, vojska na ulicama!

PARIZ GORI- DŽIHADISTI SLAVE: ID na drštvenim mrežama veliča terorističke napade!

ANA ZAROBLJENA SA ŠVAJNIJEM U PARIZU! Srpska teniserka ostala na stadionu sa igračima Nemačke!

(VIDEO) POTRESNE SCENE PARIZA: Leševi na ulicama, Ajfelov toranj u mraku!

 

Tagovi: