20.11.2015.

16:56

Foto:

Planeta

(VIDEO) TAOCI NA SLOBODI, VANREDNO STANJE U MALIJU! Džihadisti u hotelu ubili 27 ljudi!

19:15 Grupa naoružanih islamista koji su danas oteli taoce u hotelu "Radison blu" u prestonici Malija, Bamaku, nastavila je da se suprotstavlja snagama bezbednosti i nakon što je izvšena evakuacija svih civila koji su se nalazili u hotelu, izjavio je portparol Ministarstva bezbednosti Amadu Sango.

- Napadači više ne drže taoce. Nalaze se na gornjim spratovima. Oni su sami sa specijalnim snagama Malija koji pokušavaju da ih isteraju - rekao je Sango, preneo je Rojters.
 

18.00 - Afrička džihadistička grupa Al-Murabitun preuzela je danas odgovornost za napad na hotel "Radison Blu" u Bamaku u Maliju. Al Murabitun je na svom nalogu na Tviteru navela da stoji iza napada na hotel "Radison Blu", preneo je Rojters.

Inače, Al-Murabitun je otcepljeno krilo Al Kaide.

Ministar bezbednosti Salif Traore potvrdio je da je tokom akcije spasavanja pronađeno 18 tela.

- Osmanaest tela je pronađeno - rekao je on dodajući da su francuske specijalne snage iz Burkine Faso bile u hotelu i učestvovale u operacijama zajedno sa pripadnicima specijalnih snaga Malija.

 

Podsetimo, grupa naoružanih džihadista danas je upala u pomenutih hotel gde je kao taoce držala 170 ljudi, od čega 140 gostiju i 30 zaposlenih.

DRAMA U MALIJU: Džihadisti drže 170 talaca u hotelu Radison - ima ranjenih!

Tagovi: