22.11.2015.

20:10

Foto:

Planeta

DRAMA U BRISELU! Salah Abdeslam probio policijsku blokadu i pobegao ka Nemačkoj!

 

00.00 - Najtraženiji begunac, terorista iz Pariza Salah Abdeslam je, po belgijskim medijima, uspeo da pobegne večeras iz Brisela, vozeći "BMW" i probio je kod Liježa policijsku blokadu. Navodno, kreće se ka Nemačkoj.

Najmanje šest osoba je uhapšeno u racijama u Briselu i Molenbeku, a jedna je ranjena u vatrenom obračunu sa policijom.

22.45 - Policija je opkolila jednu zgradu u centru Brisela i pozvala osobu, za koju sumnja da je terorista, da izađe napolje da se preda! Ukoliko to ne učini, specijalci će upasti u njegov stan.

22.00 - Predstavnici policije kažu da je u toku više paralenih akcija koje su povezane sa izuzetno velikom terorističkom pretnjom Briselu.

21.30 - Specijalci su se grupisali ispred Gradske skupštine i urlaju na ljude da se sklone sa okolnih ulica i sa prozora. Niko ne želi da kaže o čemu se tačno radi.

20.17 - Belgijska televizija je javila da je policija uhapsila četiri osobe, od kojih je jedna imala na sebi samoubilački prsluk!

 

20.15 - Vojska je evakuisala ljude iz okolnih restorana, poručila građanima da zatvore prozore i ne izviruju napolje.

 

20.00 - Da se nešto događa u glavnom belgijskom gradu dokazuju dramatične poruke sa tvitera novinara Kanala 4 Stujarta Veba, koji se trenutno nalazi u hotelu "Radison Blu" u koji su upali naoružani vojnici i zaključali ga.

- Vojnici su stavili kacige na glavu i upali u lobi hotela. Ljubazno su poručili ljudima na recepciji da zaključaju vrata hotela i nikoga ne puštaju napolje. Vojnik je prišao našem producentu i rekao mu da zbog sopstvene sigurnosti ne napušta hotel. Rekao mu je da postoji pretnja terorističkim napadom - napisao je Stjuart Veb.

 

OVO JE TREĆI BOMBAŠ SAMOUBICA?! Policija u Parizu objavila fotografiju džihadiste koji se razneo na stadionu

Tagovi: