16.12.2015.

19:18

Foto:

Planeta

(VIDEO) NLO IZNAD SIBIRA: Prolaz u drugi univerzum? Ne istina je bila strašnija!

Na Jutjubu je osvanuo i video kojeg su snimili zaprepašćeni meštani. Početne teorije i onlajn komentari išli su od uverenja da se radi o NLO-u, preko onih da je zapravo reč o otvaranju crvotočine koja spaja našu galaksiju sa susednom, pa do mišljenja da se radi o nekim tajnom vladinom lansiranju raketa.

Sličan je događaj zabeležen je i početkom novembra u Kaliforniji kad su mnogi stanovnici prijavili da su videli svetleći objekat gotovo identičan onome u Sibiru.

Takođe, mediji su objavili da vojska često provodi tajna testiranja raketa kako bi osigurala pouzdanost raketnog sistema. Ali o čemu je tačno bila reč u Sibiru?

- To je bio ukupno dvanaesti po redu test u nizu bizarnih ruskih testova kojima ispituju delotvornost raketnog programa  s bojevim glavama koje bi bile sposobne da probiju raketni štit- saopštio je za NBC Džejms Oberg, stručnjak za američko-ruske odnose i svemirska pitanja.

Oberg koji je 22 godine radio u NASA i stručnjak je za projektile, više je puta posetio lansirne centre u Sibiru i Kazahstanu,  kaže kako je čest slučaj da ljudi za lansiranje rakete pomisle da je NLO: "Prvi vidljivi testovi jako su uznemirili javnost.

Oberg također kaže kako zaluđenost za NLO uzima sve više maha i na Jutjubu ima sve veći broj snimaka.

- Ta pseudo-NLO industrija ne samo da zbunjuje ljude, već povećava mogućnost da ne primetimo neke zaista važne stvari jer će se 'izgubiti u buci'. Vlasti ponekad čak i ohrabruju ljude da misle da se radi o vanzemaljcima, kako bi prikrili svoje stvarne aktivnosti', zaključuje Oberg.   

PROČITAJTE JOŠ

(VIDEO) SENZACIJA! Snimljen NLO iznad Banjaluke?!

(VIDEO) TAJNA VANZEMALJACA: Američki astronaut snimio NLO, ali NASA krije istinu?!

(FOTO) FETUS JELENA ILI VANZEMALJAC?! Jezivo biće uslikano u Kaliforniji!

Tagovi: