12.01.2016.

12:27

Foto:

Planeta

(VIDEO) EKSKLUZIVNI SNIMAK! Pogledajte kako je uhapšen meksički narkobos El Čapo!

Na dramatičnom 15-minutnom video-snimku operacije pod nazivom "Crni labud", koja je izvedena prošlog petka ujutro u kući u obalskom gradu Los Močis u meksičkoj državi Sinaloa, vide se naoružani muškarci u oblaku dima i čuju se pucnji, prenosi "Raša tudej".

Snimak je juče objavila meksička vlada.

U upadu policije u El Čapovu kuću pet kriminalaca je ubijeno, a šest ih je ranjeno, dok je povrede zadobio i jedan marinac.

Čuje se kako marinci izdaju naredbe dok napreduju kroz kuću, a ranjeni marinac u jednom trenutku kaže: "Pogodili su me".

Ozloglašeni narkodiler se ne vidi na snimku, pošto je uspeo da pobegne podzemnim tunelima, ali su ga marinci uhvatili u subotu.

Tokom operacije su zaplenjena dva oklopna vozila, osam dugih pušaka, jedan pištolj i jedan bacač granata na raketni pogon.

Gusmanov moćni narko kartel Sinaloa krijumčari ogromne pošiljke kokaina i marihuane i proizvodi i transportuje metamfetamine i heroin, uglavnom u SAD.

Za njim je izdata poternica u više američkih saveznih država, a njegov beg iz meksičkog zatvora u julu je veoma osramotio vladu predsednika Enrike Penja Nijeta i pogoršala odnose između SAD i Meksika.

Meksičke vlasti su u subotu saopštile da će proces izručenja "El Čapa" SAD-u trajati najmanje šest meseci, a verovatno i značajno više s obzirom na veliki broj tužbi koje planiraju njegovi advokati.

Tagovi: