18.01.2016.

10:42

Foto:

Planeta

ZAHAROVA ŽESTOKO ODBRUSILA AMERIKANCIMA: Više vežbajte, da više ne pogađate svadbe i bolnice!

 

Na taj način je prokomentarisala izjavu portparola Stejt departmana, Džona Kirbija, da SAD neće biti protiv ako se Rusija skoncentriše na humanitarne isporuke Sirijcima, a ne na avio-udare po sirijskoj opoziciji.

Ova izjava je Zaharovoj dala priliku da ironično saopšti: 

- Mi nećemo imati ništa protiv ako se Amerikanci skoncentrišu na uvežbavanje tehnike avio-udara i zahvaljujući tome prestanu da "obrađuju' svadbe i objekte Lekara bez granica.

ZAHAROVA PORUČILA SAD: Imaćemo POSEBAN odgovor na vaše nove sankcije!

Ona je istovremeno ukazala Kirbiju da Rusija Siriji već pune četiri godine šalje humanitarnu pomoć, pa dodala:

- Problem je u tome što Stejt department vidi samo ono u Siriji što sam izmisli. Sve je kao u slučaju Ukrajine: u kamionima sa humanitarnom pomoći videli su tenkove.

ČUJE SE ZVEKET ORUŽJA Zaharova: Zapamtite reči Amerikanaca! Mi ih nećemo nikad zaboraviti!

Zvanična Moskva je istovremeno odreagovala i na izjavu francuskog ministra odbrane, Žan-Iv Le Drijana, da ga dejstva ruske avijacije u Siriji još nisu ubedila da je njen prioritet borba protiv Islamske države.

Portparol Ministarstva odbrane RF general Igor Konašenkov prvo je rekao da je Drijanova izjava u Rusiji izazvala nedoumice i čuđenje, pa naglasio:

- Napominjemo gospodinu ministru da je glavni i jedini cilj operacije ruske avijacije u Siriji - uništenje najvećeg žarišta međunarodnog terorizma koji prošle godine zamalo nije progutao celu teritoriju države koja je članica Ujedinjenih nacija. Uostalom, efekti udara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji mere se i stotinama gradova i naselja koja su otada oslobodile sirijska armija i snage patriotske opozicije, a i sa 1000 kvadratnih kilometara sirijske zemlje oslobođene od terorista.

Konašenkov je još podvukao: 

- Zato nemamo razloga da Francuze ubeđujemo u efikasnost svojih avio-udara. Neka ih ubeđuju oni koji su im obećali da će osvetiti francuske građane koji su poginuli 13. novembra.

MOĆNA! OVA SEKSI PLAVUŠA je desna ruka Sergeja Lavrova!

Tagovi: