10.03.2016.

09:59

Foto:

Planeta

PROCURELI DOKUMENTI ISIS-a! Otkriven identitet 22.000 ekstremista!

Pomoću tih dokumenata mogli bi da budu otkriveni teroristički napadi, koji su planirani u Evropi, navodi Skaj njuz, a prenosi britanska štampa. 

Opozicioni sirijski portal "Zaman Al Vasl" objavio je deo formulara s anketom od 23 pitanja o imenu, datumu i mestu rođenja, nacionalnosti, čak i krvnoj grupi ekstremista, u koje je uvid imao Skaj Njuz. 

U formularima su istaknuti članovi Islamske države pitani da li žele da služe toj organizaciji kao bombaši samoubice, vojnici ili na neki drugi način, kao i da navedu prethodna "džihadistička iskustva".

Podaci pojedinih već poznatih istaknutih članova Islamske države se, takođe, nalaze u dokumentima, a među njima su britanski državljani Abdel Beri, Džunaid Husein i Rijad Kan.

(VIDEO) TAJNA UBIJENOG DŽIHADISTE: Objavili su njegov identitet, onda su pronašli oproštajno pismo s drugim imenom?!

"Zaman Al Vasl" tvrdi da su otkriveni lični podaci 1.736 boraca iz 40 zemalja, od koji je četvrtina iz Saudijske Arabije .

Među njima je i veliki broj državljana Tunisa, Maroka i Egipta, kao i navodno 16 britanskih državljana. 

NAJTRAŽENIJI ČOVEK NA SVETU! Ovo je intervju koji je pre napada dao za novine Islamske države!

Kada je reč o ekstremistima iz Evrope, većina njih je iz Francuske, a potom slede državljani Nemačke i Velike Britanije dok su četiri osobe iz SAD, a šest ih je iz Kanade. 

Tagovi: