30.03.2016.

22:52

Foto:

Planeta

(VIDEO) RUSIJA SE BRANI OD NATO Gruško: Nećemo mirno gledati kako se Alijansa širi Evropom!

Rusija će preduzeti neophodne vojne mere kao odgovor na porast prisustva snaga NATO-a u Evropi, pre svega na istoku kontinenta, dok će odgovor Moskve biti adekvatan i efikasan, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Alijansi Aleksandar Gruško.

On je ocenio da „SAD nastavljaju da pojačavaju svoje prisustvo u Evropi, posebno kada je reč o istočnom frontu“.

- Naravno da nećemo ostati pasivni posmatrač, već ćemo da preduzmemo te vojne mere koje smatramo neophodnim kako bi kompenzovali pojačano prisustvo NATO snaga, koje pritom nije opravdano - rekao je Gruško.

Upitan da li očekuje od varšavskog samita NATO-a bilo kakve korake u Ukrajini, Gruško je rekao toga neće biti jer je NATO već uradio sve što je mogao.

- Mi vidimo da se te kopnene snage koje su bile obučene od strane instruktora NATO-a rotiraju na liniji razdvajanja na jugoistoku Ukrajine. To pokazuje da je vojna opcija u glavama ukrajinskih vlasti i dalje postojeća, odnosno da je moguće da će želeti takozvani vojni revanš- dodao je Gruško.

Prethodno su neimenovani američki zvaničnici najavili da će Pentagon razmestiti oklopnu brigadu u istočnoj Evropi u februaru sledeće godine zbog, kako su naveli, „povećane agresivnosti Rusije“. Oklopnu brigadu, prema njihovim rečima, činiće oko 4.500 vojnika, kao i oklopna vozila, tenkovi i druga oprema.


PROČITAJTE JOŠ:

JUNKER RAZBIO SVE ILUZIJE: Ukrajina neće narednih 20 godina ući u NATO i EU!

NATO TVRDI, RUSI IMAJU TAJNI PLAN: Putin preko Bugarske i Srbije izlazi na Jadran?!

NATO U STRAHU OD PUTINA: Niko ne zna šta mu je sledeći potez!

(VIDEO) STRATFOR NE VERUJE PUTINU: Rusija sprema nešto veliko, opet šalje oružje u Siriju!

KO O ČEMU, NATO O RUSIJI: Ponovo bi aktivirali špijunske avione U-2
 

Tagovi: