08.06.2016.

21:28

Foto:

Planeta

(VIDEO) KRVAVI NAPAD PALESTINACA U TEL AVIVU: U pucnjavi poginule tri osobe, najmanje šestoro ranjeno!

Na osnovu prvih informacija dvoje povređenih je u kritičnom stanju, a napadači su uhapšeni.

 

 

Najnoviji napad je prvi nakon zatišja koje je usledilo posle gotovo svakodnevnih palestinskih napada na Izraelce koji su počeli u oktobru i trajali nekoliko meseci, navodi Rojters.

Dvojica osumnjičenih, okarakterisanih kao "teroristi" su uhapšeni - potvrdio je Miki Rosenfild, portparol Izraelske policije na Tviteru, a prenosi "RT" .

Neposredno nakon toga, kako javlja "BBC", glavni čovek policije Tel Aviva Moše Edri je rekao da je u pitanju "veoma ozbiljan teroristički napad".

- Jedan od terorista je uhapšen, a drugi ranjen. Zaplenili smo oružje koje su nosili - dodao je Edri.

Palestinski mediji imenovali su jednog od napadača kao Kaleda Muhamada Musu Šhadeha Salameha, dodajući da je drugi njegov rođak. Ranije danas prijavljen je njihov nestanak, a potraga je uveliko bila u toku kada se saznalo za napad u Tel Avivu, javlja "The Times of Israel".

Veruje se da je sprečen veći broj žrtava jer je većina posetilaca blagovremeno reagovala i, na osnovu svedočenja očevidaca, mahom su počeli da beže kada su odjeknuli prvi pucnji, ali i da viču ostalima da urade isto.

"Slava i pozdravi Hebronitima", objavio je na Tviteru vođa ove terorističke organizacije, u neku ruku potvrđujući sumnje da je u pitanju bio teroristički napad.

Kako prenosi "The Times of Israel", postoje sumnje da je na području Gaze i Hebrona primećen vatromet nakon pucnjave koji se dovodi u vezu sa izjavom ekstremista Hamasa.

Tagovi: