30.06.2016.

18:01

Foto:

Planeta

VELIKA ZAPLENA Uhapšeni sa 11 tona kokaina!

Uhapšena su 33 člana mafijaškog lanca, koji je prerađivao drogu u kolumbijskim džunglama i prokrijumčario je u Evropu i SAD u kontejnerima sa tropskim voćem, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Rimu.

Veći deo kokaina je zaplenjen u Kolumbiji, rekao je šef nacionalnog odseka za borbu protiv mafije Franko Roberti na zajedničkoj konferenciji sa kolumbijskim i američkim agentima za suzbijanje droga.

Pripadnici mafijaškog lanca su prerađivali kokain u Kolumbiji, gde je u džunglama pronadjeno sedam labaratorija, i prokrijumčario ga u Evropu i SAD u kontejnerima, u kojima se nalazilo tropsko voće iz zemalja, medju kojima su i Panama, Kostarika i Dominikanska Republika.

U Kolumbiji su uhapšene 22 osobe dok su ostala hapšenja sprovedena u Italiji.

Hapšenja su sprovedena danas i prethodnih dana, naveli su zvaničnici.

Operaciju su sprovele američka Upava za suzbijanje droga (DEA), zajedno sa svojim agentima u Italiji i Kolumbiji, kao i italijanska i kolubijska policija, potvrdili su Roberti i drugi zvaničnici na konferenciji za novinare u Rimu.

"Ovo je način da vodimo ovaj rat, zajedno", rekao je regionalni direktor DEA za Evropu Džejms Alen poručivši da su krijumčari drogom "ubice".

 

Tagovi: