03.09.2016.

21:00

Foto:

Planeta

JAČA RUKA POMIRENJA: Putin i Erdogan na samitu G20, najavili unapređenje saradnje Rusije i Turske!

- Ostaje još mnogo toga da se uradi kako bi se uspostavila saradnja u svim oblastima i o tome će se danas razgovarati - rekao je Putin na sastanku sa Erdoganom u kineskom gradu Hangdžou, uoči samita G20.

On je dodao da "Turska prolazi kroz težak period i borbu protiv terorizma" i izrazio uverenje da će saradnja Moskve i Ankare napredovati "čim situacija u Turskoj bude normalizovana".

ERDOGAN U GOSTIMA KOD PUTINA: Rusija i Turska postaju saveznici?!

Erdogan je naveo da će on i Putin preduzeti "odredjene mere" u cilju unapredjenja saradnje u oblasti energetike, naročito na oživljavanju projekta gasovoda Turski tok, koji je zbog tenzija u odnosima bio prekinut.

GORBAČOV HVALI VLADIMIRA: Isplatila se Putinova istrajnost prema Turskoj!

To je drugi sastanak Putina i Erdogana u poslednjih mesec dana, nakon njihovog neočekivanog pomirenja krajem juna, kada je Erdogan Putinu uputio izvinjenje zbog obaranja ruskog borbenog aviona na tursko-sirijskoj granici u novembru prošle godine.

DRAMA, OPET SMO NADRLJALI: Zbog pakta Putina i Erdogana Amerika sprema HAOS U SRBIJI!

Dvojica lidera sastala su se početkom avgusta u Sankt Petersburgu, tri nedelje posle pokušaja vojnog udara u Turskoj, a Erdogan je tada obećao da će projekat Turskog toka biti realizovan što je pre moguće.

ŠOKANTNO! NEUSPELI VOJNI PUČ U TURSKOJ ODREDIO I NAŠU SUDBINU: PUTIN I ERDOGAN sprečili rat na Balkanu!

Tagovi: