20.09.2016.

23:29

Foto:

Planeta

METASTAZA ZLOČINA: Islamska država krade i prodaje organe svojih boraca!

Izvor koji je zbog svoje bezbednosti želeo da ostane anoniman izjavio je za iračke vesti u nedelju da je ovaj posao potreban islamskoj državi  kako bi mogao da obnovi svoje finansije.

- Dobro organizovana specijalna medicinska jedinica ukrala je organe od svoja 23 člana koji su boravili u bolnici u Ninevehu - rekao je izvor.

- Sve što je ukradeno uključujući bubrege, creva i ostalo, pod strogim nadzorom je preneto u bolnicu na rubu grada - rekao je on.

(VIDEO) AMERI EKSPERIMENTIŠU RATNOM MAŠINERIJOM: Džihadiste napali novim raketnim sistemom HIMARS!

Ovaj izvor je istakao da je Islamska država počela da otpušta deo svog članstva nakon što je u bombardovanju od strane Amerike i Rusije izgubio značajne rezerve nafte.

- Ovo je dovelo do gubitka velikih finansijskih sredstava koji su pokrivali 80% potreba ove organizacije - naveo je on.

Analitička firma iz Amerike, HIS, otkrila je da Islamska država dnevno raspolaže sa 21.000 barela nafte, dok je doskoro imala oko 33.000 barela. Prihodi su sa 80 miliona dolara mesečno, pali na 56 miliona u martu, kada su njihove teritorije bombardovane.

RUSI BEZ PARDONA: U Siriji za 24 sata zabeležno 50 slučajeva kršenja primirja!

Islamisti su takođe izgubili oko 22% svoje teritorije od sredine 2014. godine. Sada je 6 miliona ljudi pod kontrolom ove skupine, umesto 9 miliona do pre dve godine, zbog čega su pretrpeli gubitak i kod plaćanja poreza.

Nedavno je procurela informacija da je irački lekar opšte prakse po imenu Siruvan al-Mosuli organizovao grupu koja se bavi trgovinom organima još od 2014. godine.

MIR JE POTRAJAO SAMO SEDAM DANA: Odmah po prekidu vatre, napadi na Alepo!

Komandanti Islamske države unajmljuju strane lekare da bi im pomogli da utabaju puteve trgovine organa koji idu preko opkoljenog grada Mosula u severnom Iraku. Ovaj posao je već počeo da donosi ogromne svote novca.

Ova ogranizacija ima posebnu diviziju koja prodaje srca, jetre i bubrege na internacionalnom crnom tržištu.

RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Prekinut direktan prenos situacije u Alepu, ekstremisti oštetili kameru!

Mnogi organi se krijumčare preko Sirije i Iraka u susedne zemlje, kao što su Saudijska Arabija ili Turska, gde ih kriminalne grupe prodaju sumnjivim kupcima širom planete, prenosi Azijska internacionalna novinska agencija.

ŽESTOKE BORBE PLANULE U SIRIJI: Teroristi Nusra fronta pokrenuli ofanzivu na Alepo

KAO DA PRIMIRJA NIJE NI BILO! U vazdušnim napadima u Siriji poginulo 12 humanitaraca!

(VIDEO) SNIMAK OTKRIVA NAPADAČE NA HUMANITARNI KONVOJ: Kamera bespilotne letelice uhvatila teroriste na delu!

 

Tagovi: