03.10.2016.

22:17

Foto:

Planeta

RUSIJA POVODOM AMERIČKE SUSPENZIJE: SAD ne poštuju sporazume za Siriju koje su same izradile!

- Nakon što nisu ispoštovale sporazume koje su same izradile, SAD pokušavaju da odgovornost prebace na nekog drugog- rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ruskoj televiziji, nakon što su SAD ranije danas suspendovale bilateralne razgovore sa Rusijom o Siriji. 
 

(VIDEO) PRIČAJU O MIRU I NAORUŽAVAJU POBUNJENIKE: Militanti u Siriji dobili raketne sisteme "Grad"

Zaharova je kazala i da je nedelovanje Vašingtona rezultiralo pregrupisavanjem ekstremista tokom tog perioda, naoružavanjem ekstremista i mobilisanjem njihovih resursa, preneo je Tas s.

Portparolka ruskog ministarstva je istakla da Moskva žali zbog odluke Vašingtona da obustavi rad ekspertskih grupa na rešavanju sirijske krize u Ženevi, da povuče eksperte i kontakte ograniči samo na sferu sprečavanja sukoba.

(VIDEO) PUTIN VRAĆA SUHOJE U SIRIJU: U bazu Hmejmim stiže pojačanje, još bombardera i lovaca!

Prema njenim rečima, SAD pokušavaju da na Rusiju prebace krivicu za nepoštovanje sporazuma o Siriji.

- Izgleda da Vašington jednostavno nije ispoštovao ključni uslov u sporazumu da ublaži humanitarnu situaciju za stanovnike Alepa, a sada očito ne poštuje te sporazume koje je sam izradio i pokušava da nekog drugog učini odgovornim- dodala je Zaharova.

(VIDEO) RUSI I AMERIKANCI NA IVICI RATA, KREMLJ UPOZORIO: Ako krenete u napad na Siriju, posledice će biti strašne!

Ona objašnjava da je "do vrenja došlo zbog jednog jednostavnog pitanja - šta je Džabhat al-Nusra, ko stoji iza te grupe i zašto Vašington ne može da ispuni ono što je obećao, to jest da odvoji teroriste od takozvane umerene opozicije".

Vašington je ranije danas suspendovao razgovore sa Rusijom o Siriji, čiji je cilj bio da se oživi prekid vatre u toj zemlji i da se uspostavi zajednička vojna grupacija za obračun za džihadistima.

- Ovo nije odluka koja je doneta lako- rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi, koji tvrdi da Rusija i njeni sirijski saveznici pojačavaju napade na oblasti u kojima su civili, prenosi AFP.

ZABRINJAVAJUĆA ODLUKA SAD: Suspendovali sve dogovore sa Rusijom o Siriji!

Tagovi: