10.10.2016.

23:07

Foto:

Planeta

ERDOGAN I PUTIN SLOŽNI U ISTANBULU: Uraditi sve za dostavu pomoći Alepu!

Erdogan i Putin su na zajedničkoj konferenciji za štampu nakon sastanka u Istanbulu izjavili da su saglasni po pitanju važnosti dostavljanja pomoći Alepu, čiji je istočni deo, pod kontrolom pobunjenika, od jula uglavnom pod opsadom sirijskih snaga koje imaju podršku ruskih snaga, preneo je Rojters.

NAPOKON! Turska i Rusija potpisale sporazum o gasovodu Turski tok!

- Naš zajednički stav jeste da treba uraditi sve što je moguće da se dostavi humanitarna pomoć Alepu. Jedino je važno obezbediti sigurnost te isporuke- rekao je Putin.

MIR JE POTRAJAO SAMO SEDAM DANA: Odmah po prekidu vatre, napadi na Alepo!

Rusija je pre godinu dana pokrenula vazdušnu kampanju u Siriji u cilju podrške snagama predsednika Bašara Asada u borbi protiv pobunjenika, dok Turska podržava pobunjenike i zalaže se da Asad siđe sa vlasti.

Tanjug

Erdogan je posle sastanka sa Putinom rekao kako je uveren da će uprkos svemu normalizacija odnosa sa zvaničnom Moskvom, koji su zategnuti posle lanjskog obaranja ruskog aviona od strane Turske, biti brza.

REKE KRVI I SUZA TEKU SIRIJOM: U bombardovanju Alepa poginulo više od 90 ljudi

- Danas sam sa predsednikom Putinom čitav dan razgovarao o rusko-turskim odnosima. Imali smo priliku da u detalje razgovaramo o Siriji- rekao je turski predsednik.

(VIDEO) ASADOVA VOJSKA ZAUZELA CENTAR ALEPA: Pobunjenici pred slomom, pružaju otpor na obodima grada!

- Razgovarali smo kako možemo da sarađujemo na tom polju, posebno u dostavi humanitarne pomoći Alepu, koju strategiju možemo da primenimo da bi ljudima u Alepu stigao mir. U to ćemo uputiti i naša ministarstva spoljnih poslova i najviše vojne i obaveštajne zvaničnike- naveo je predsednik Turske.

DALI DŽIHADISTIMA DA DOĐU DO DAHA: Sirijska vojska smanjuje intenzitet bombardovanja Alepa

ALEPO NA KORAK DO SLOBODE: Mali ogranak Al Kaide, Fateh al Šam odbija de se preda!

Tagovi: