22.10.2016.

14:18

Foto:

Planeta

LONDON NA OPREZU! Pojačana bezbednost u metrou posle hapšenja!

- Ljudi će videti veći broj policajaca, uključujući i naoružane policajce, na najprometnijim prevoznim lokacijama i u njihovoj okolini - rekao je francuskoj agenciji portparol Skotland Jarda.

Britanska policija je juče uhapsila 19-godišnjeg muškarca u severnom Londonu u skladu sa zakonom protiv terorizma, nakon što je u četvrtak pronađen sumnjivi paket, a tokom hapšenja u prometnoj ulici pripremila je i pištolj za elektrošok, ali ga nije upotrebila.

Osumnjičeni tinejdžer, koji je uhapšen na osnovu sumnje da je poručivao, pripremao i podsticao terorističke akcije, nalazi se u pritvoru.

"Tajms" tvrdi da je reč o "vuku samotnjaku" i da se strahuje kako je ovaj incident "prvi uverljivi pokušaj bombaškog napada na londonsku transportnu mrežu posle više od 10 godina", ali Skotland Jard nije želeo da komentariše te navode.

(FOTO/VIDEO) JOŠ JEDAN SUMNJIVI PAKET! Evakuisana železnička stanica u Londonu!

Sumnjivi paket, čije je ispitivanje u toku, nađen je u četvrtak ujutro u vozu na stanici Severni Grinič.

Pripadnici jedinice za deminiranje izveli su kontrolisanu eksploziju kako bi sumnjivi paket učinili bezbednim, a stanica metroa u kojoj je paket nađen bila je zatvorena na nekoliko sati, preneo je Rojters.

Od avgusta 2014, stepen opasnosti od terorizma u Britaniji je klasifikovan kao "ozbiljan", što znači da postoji velika verovatnoća da u toj zemlji bude izveden napad, podseća AFP.

Tagovi: