12.11.2016.

16:54

Foto:

Planeta

ŠOKANTNO OTKRIĆE, SOROŠ RUŠI TRAMPA! Hilarin finansijer stoji iza protesta u Americi!

Naime, među mejlovima šefa izbornog štaba Klintonove Džona Podeste, koje je objavio "Vikiliks", nalazi se strateški dokument u kojem se pominje organizacija "Muvon.org" (MoveOn.org/Napred), koju podržava Soroš, kao i organizovanje i finansiranje najnižih slojeva te organizacije.

"Muvon.org" izdala je saopštenje u sredu popodne o protestima, u kojem je pisalo da se "stotine Amerikanaca i desetine organizacija mirno okupilo ispred Bele kuće i u gradovima širom SAD kako bi nastavilo sa borbom protiv mizoginije, rasizma, islamofobije i ksenofobije". 

 

- Okupljanja, koja organizuju 'Muvon.org' i njeni saradnici, potvrdiće kontinuirano odbijanje netrpeljivosti, ksenofobije, islamofobije i mizoginije Donalda Trampa i pokazati našu odlučnost da se borimo zajedno za Ameriku, za šta verujemo da je još uvek moguće - navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, britansko-srpski politički komentator Marko Gašić smatra da Tramp nije uradio ništa osim propovedanje jedinstva od kako je pobedio na izborima.

 

- Ovo su izbori u kojima su oni imali sve medije, moć i novac, a ipak su ih izgubili - kaže Gašic i dodaje: 

- Sada se odlučuje između stava Klintonove i Soroša da je jedina dozvoljena demokratija jednopartijska demokratija, koja se slaže sa onim što oni kažu, a ukoliko se to ne desi, oni su spremni da naprave kontrarevoluciju i unište demokratiju i demokratsko glasanje.

Međutim, Gašić ne misli da će oni pokušati da se oslobode Trampa.

 

- Ali želeće da ga zastraše da bi pristao na socijalni mir u kući, sve dok svetska elita može da nastavi da vodi svoje ratove u inostranstvu. Oni žele da Tramp postane neokonzervativac, kao što su oni - dodaje on.

Gašić smatra da je neko „umešao prste", jer „Amerika nikada tradicionalno nije imala problem sa prihvatanjem izbornih rezultata".

- Imamo Soroša iza mnogih 'obojenih' revolucija u drugim zemljama i finansiranje u suštini poluobojene revolucije u SAD", kaže Gašić, navodeći kao primer narandžastu revoluciju u Ukrajini. 

 

- Ne znam da li se to svrstava u izdaju. On svakako deluje iz senke. Njegov jedini legitimitet je njegov novčanik. Njegova jedina briga je da stvori vrstu demokratije koju može da podupre i iz koje može da izvuče korist. To je osoba koja stoji iza ovog protesta protiv validnih, legitimnih, slobodnih izbora - zaključuje Gašić za Sputnjik. 

Tagovi: