30.11.2016.

13:08

Foto:

Planeta

(FOTO) ISPOVEST PREŽIVELOG IZ AVIONA SMRTI: Svi znali da će umreti, VRIŠTALI SU I PLAKALI, ja sam se sklupčao i tako spasao!

On je naveo i šta se dešavalo tokom pada i istakao da su preplašeni putnici počeli da skaču sa svojih mesta i vrište nakon što je avion krenuo da pada, svega nekoliko minuta pre planiranog sletanja u Medeljinu.

Tumiri je takođe istakao i kako je preživeo pad i da je potez da se ponaša prema bezbednosnim procedurama i ne paniči bio ključan da sačuva život.

- Stavio sam torbe između nogu i zauzeo sam položaj fetusa, što se preporučuje u situacijama kada je ugrožena bezbednost u aviosaobraćaju - rekao je Tumiri spasiocima koji su ga živog pronašli u olupini letelice kompanije Lumia.

- Ničega se dalje ne sećam - navela je Suaresova.

Mediji prenose i da je pilot aviona Migel Kiroga ispustio gorivo iz rezervoara u momentu kada je shvatio da će se letelica kojom upravlja srušiti, kako bi pri padu aviona izbegao eksploziju i ostavio mogućnost da neko od putnika preživi.

Veruje se da je njegova ideja spasla živote šest osoba, ali ta informacija nije potvrđena iz zvaničnih izvora i istražitelji razmatraju kako avion nije eksplodirao prilikom pada, spekulišući da je ostao bez goriva.

Ipak, ova saznanja, na koja se dodaje i putanja kojom se kretao avion pre pada, odnosno kružno kretanje u trajanju od nekoliko minuta iznad mesta na koje se srušio, mogu da dovedu do zaključka da je mehanički ili tehnički problem prouzrokovao tragediju i da nije bilo moguće bezbedno prizemljiti letelicu.

Tagovi: