21.12.2016.

12:44

Foto:

Planeta

OVO JE TERORISTA IZ BERLINA! Nemačka policija otkrila identitet ubice iz "kamiona srmti"!

Ispod sedišta kamiona pronađene su lične isprave, a dokumenta glase na državljanina Tunisa po imenu Anis A. (24), koji je rođen u gradu Tatavin, prenosi "Špigl". Prema informacijama koje prenosi RBB, osumnjičeni je povređen, a u kamionu je pronađena njegova DNK.

Osumnjičeni je poznat pod različitim imenima i različitim datumima rođenja. "Algemajne cajtung" iz Majnca navodi da mu je drugi identitet Ahmed A. Dokumenta su izdata u okrugu Kleve, u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

NEMAČKA POLICIJA OTKRILA NOVI TRAG: Pronađena lična dokumenta Tunišanina u KAMIONU SMRTI!

Kako se saznaje, nađeni dokument je tzv. "Duldung", tj. potvrda o "privremenom odlaganju proterivanja". List "Velt" navodi da osumnjičeni koristi najmanje četiri identiteta, te da ga policija smatra "izuzetno opasnom osobom". Živeo je u Berlinu i Severnoj Rajni i Vestfaliji. Podneo je zahtev za dobijanje azila, ali postupak je i dalje u toku.

Istražitelji su od nemačkog Glavnog tužilaštva zatražili raspisivanje javne poternice, a pripreme su u toku. Za 13 sati Savezna kriminalistička služba najavila je nove informacije. Prema nemačkoj televiziji ARD novi trag vodi ka salafističkim krugovima u Nemačkoj.

U potrazi za osumnjičenim, policija je, prema informacijama državne mreže ARD, u proteklih nekoliko sati pretražila sve bolnice u Berlinu i Brandenburgu.

 

S druge strane "Bild" navodi da Anis A. ima više pasoša, i ima između 21 i 23 godine. Poznat je policiji zbog nanošenja telesne povrede, ali nije optužen. Istražitelji ga smatraju veoma opasnim, jer je deo velike islamističke mreže. Sva imena u lažnim pasošima Tunišanina počinju slovom "A", piše "Bild".

Odgovornost za napad u kom je ubijeno 12, a ranjeno 48 ljudi juče je preuzela Islamska država.

- Vojnik Islamske države izveo je operaciju u Berlinu kao odgovor na pozive da se uzmu na nišan građani zemalja članica koalicije - objavila je na internetu agencija Amak, koja je povezana s tom džihadističkom organizacijom.

 

Tagovi: